Ruglo od dijela Gorice: Srušili pa betonirali, građani nezadovoljni

Ovako se sada popravlja već učinjena šteta nastala jos u vrijeme gradonačelnika Miomira Mugoše, koji je počeo neslavnu eru betonizacije Podgorice

6471 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ovo nije slika sa druge planete. Nisu ni kadrovi iz neke betonske baze. Ovo je Ulica Veliše Mugoše, kod Vezirovog mosta, 15 minuta pješke od najužeg centra Podgorice.

Brdo odrubljeno, pa zaliveno betonom,kako se ne bi obrušilo na novoizgrađeni parking, nikome se ne sviđa.

Šteta je napravljena, ne može se ništa ovdje napraviti.

Ipak može, kaže street art umjetnik i grafički dizajner Mišo Joskić.

"Mislim da je loše što su oštetili Goricu, ali već kada je šteta načinjena, može makar da se uradi nešto da se to upristoji, da izgleda fino. Mene je onaj reljef odmah podsjetio na ona skejterska igrališta, sa svim onim uvalama i brdašcima, koja su inače prekrivena grafitima. Tako da prva asocijacija kad sam vidio to, mi je bila da se to tako odradi, da se oslikaju grafiti. Mada ja kao neko ko se bavi street artom i oslikavanjem murala, ja bih gdje god vidim beton, slikao, tako da sam ja svakako za oslikavanje", kazao je Joskić.

Na pitanje da li su planirali da na neki nacin oplemene i urede veliki dio brda Gorice , zaliven betonom, iz Glavnog grada ovako odgovaraju.

"Kolege iz Zelenila razmatraju mogućnosti za ozelenjavanje pomenutog prostora, u planu je izrada tehničkog rješenja za uređenje. Uz to, razmatra se mogućnost izgradnje šetne staze koja će povezati naselje i postojeću stazu. Kada razmotrimo sve mogućnosti, informisaćemo javnost i sigurni smo, pronaći najbolje rješenje", saopšteno je iz Glavnog grada.

A najbolje rješenje bilo bi da ovoliko zgrada na ovako malom prostoru nije niklo i da se planski gradilo.

Ovako se sada popravlja već učinjena šteta nastala jos u vrijeme gradonačelnika Miomira Mugoše , koji je počeo neslavnu eru betonizacije Podgorice.

Za to niko nije odgovarao, a posljedice, kao i obično snose građani.

Bonus video: