Kovid potvrde u Hrvatskoj izazvale lavinu reakcija i pobuna

"Tri su načina da vi dođete na posao, zaposlenik dolazi i pokazuje da li je cjepljen, pokazuje da li je prebolio u posljednih šest mjeseci koronu, illi da je odradio testiranje. Svi koji ništa od toga nemaju, oni se popisuju, i to im se, barem sada, ne priznaje kao radni dan", kazala je ona

2756 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Kovid potvrde koje su se počele primjenivati u Hrvatskoj izazvale su lavinu komentara i reakcija. Brojne su pobune, istakla je u Bojama jutra novinarka Večernjeg lista, Lana Kovačević.

"Osim što je predsjednik Republike poručio citiram "da uredbom neće maltretirati ljude covid potvrdama, osim što su Primošten i Oroslavje gradovi čiji su gradonačelnici odbili poslušati tu novu mjeru, osim što su u jednome selu blizu Slavonskog broda dvije nastavnice odbile pokazati prilikom dolaska na posao covid potvrdu, pa je zbog toga intervenirala i policija, osim što su biskupi preokrenuli smjer od onoga što je i sam papa rekao, pa zapravo prokomentirali kako potvrde nijesu dobar smjer, i osim što je zapravo MOST pokrenuo inicijativu za pokretanje referenduma, to u Hrvatskoj ide sasvim okej", ironično objašnjava novinarka.

Nije na snazi, navodi Kovačević, da se organizuje rad od kuće.

"Tri su načina da vi dođete na posao, zaposlenik dolazi i pokazuje da li je cjepljen, pokazuje da li je prebolio u posljednih šest mjeseci koronu, illi da je odradio testiranje. Svi koji ništa od toga nemaju, oni se popisuju, i to im se, barem sada, ne priznaje kao radni dan."

Detaljnije pogledajte u videu:

Bonus video: