Četiri žmigavca i "samo da završim nešto" stvaraju gužve u saobraćaju

Podgoričani misle da inspekcija često selektivno kažnjava, ali iz inspekcije to negiraju

4907 pregleda 26 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Ta četiri žmigavca i samo da se završi nešto, najčešće stvaraju gužve u saobraćaju. U užem dijelu Podgorice ovo je i očekivano, kažu iz Komunalne inspekcije.

"Ljudi obično za nekim svojim obavezama za koje smatraju da će ih brzo završiti, ostave svoje vozilo nepropisno parkirano. Međutim, svako se malo duže zadrži i onda se pravi ta saobraćajna gužva", kazao je pomoćnik načelnika Željko Milutinović.

Iako pauk svakoga dana podigne oko 20 vozila, građani smatraju da to nije dovoljno:

- "Po meni je to strašan problem. U nekim gradovima van naše države je to nezamislivo. Znači, kako ćemo da fukcionišemo ako svako malo npr. u ovoj ulici ovdje gdje ja prolazim vrlo često je auto na trotoaru, a da ne spominjem žuta mjesta za invalide. To se nikako ne poštuje, nažalost." - "Ima ulica na koje se niko ne okreće npr. ova ul. Što se ide od stadiona put KL, sa desne strane đe je onaj kafić – ne možeš proći, ono je strašno. Niti ko dira, znači miču auta đe ne smetaju u saobraćaju, a ovamo gdje ne smetaju niko ih ne dira."

Podgoričani misle i da inspekcija često selektivno kažnjava, no iz inspekcije to negiraju.

"Ono što jedino može da bude problem da jedno pauk vozilo dođe na određenu lokaciju gdje ima više nepropisno parkiranih vozila, ali svakako nema preskanja već kako nailazi, tako se i podiže", kaže Milutinović.

Problem parkiranja je moguće riješiti i boljom saobraćajnom infrastrukturom, ali i "Okom sokolovim” kao što je to Srbija uradila.

"Znači, vozilo koje na sebi ima ugrađenu kameru i snima saobraćajnu situaciju, snima nepropisna vozila, i tim vozilma, odnosno vlasnicima na koga se vode na osnovu registracije dolaze kazne bez ikakvog zaustavljanja, bez one standarne priče: možete li me puštiti, samo sekunda, samo ovo da završim i slično", kaže saobraćajni inženjer Nikola Dragaš.

A oni koji i dalje ne budu poštovali znake i pravila platiće 125 eura.

Bonus video: