Žižić: Uzrok poplave u vrtiću "Dragan Radulović" znaće se nakon analize

"Problem je nastao nakon neadekvatnog projektovanja, nadzora ili možda propusta u tehničkom prijemu, vezano za instalacije, koje se nalaze u jednoj prostoriji, što ne bi bio problem, međutim, činjenica da nijesu fizički razdvojene, pravi ozbiljan problem - negdje pretpostavljamo da u toj činjenici leži odgovor"

2460 pregleda 3 komentar(a)
Žižić, Foto: Printscreen YouTube
Žižić, Foto: Printscreen YouTube

Nakon što su u nedjelju sedmog novembra, pukle vodovodne cijevi i poplavljene cjelokupne elektroinstalacije u tehničkoj sobi vrtića "Dragan Radulović" na Starom aerodromu, Glavni državni arhitekta Mirko Žižić, u Bojama jutra, saopštio je da su u toku analize kojima će se utvrditi uzrok nedavne havarije.

"Problem je nastao nakon neadekvatnog projektovanja, nadzora ili možda propusta u tehničkom prijemu, vezano za instalacije, koje se nalaze u jednoj prostoriji, što ne bi bio problem, međutim, činjenica da nijesu fizički razdvojene, pravi ozbiljan problem - negdje pretpostavljamo da u toj činjenici leži odgovor".

Žižić je istakao je da je neočekivano za vrtić, koji je izgrađen prije otprilike tri godine, da se dese ovakve havarije. Nadaju se da su na tragu problema, te da nakon sanacije u ovom vrtiću neće biti sličnih situacija.

"U toku je analiza, ne mogu izaći sa konačnim stavom ali svi akteri koji su uključeni u ovaj postupak su tu. Danas se ispituju svi elementi u tom razvodnom električnom ormaru, ispitaće se sklopke i osigurači, i vidjećemo o kom nivou štete se radi. Javnost a naročito roditelji, čija djeca pohađaju ovaj vrtić, će biti blagovremeno obavješteni", rekao je Radulović.

Bonus video: