Još se ne zna ko je naručio kokain i gdje je trebalo da završi

Osumnjičeni Budimir i Marina Krstović i dalje negiraju veze s drogom i tvrde da im je namješteno, a Tužilaštvo radi vještačenja

11399 pregleda 10 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Nakon skoro četiri mjeseca od kada je zaplijenjeno tonu i četiri stotine kilograma kokaina, poznato je samo ono o čemu je javnost informisana u prvim danima akcije: droga je otkrivena u pošiljci banana, koja je stigla iz inostranstva u Luku Bar, a zbog šverca su uhapšene dvije osobe, 66-godišnji Budimir Krstović i njegova 27-godišnja kćerka Marina.

I dok Krstovići negiraju povezanost sa kokainom i tvrde da im je sve namješteno, iz vlasti, ali i sa međunarodnih adresa i dalje stižu pohvale za uspješno izvedenu akciju.

U isto vrijeme, uz obrazloženje da je cilj istrage da se otkriju naručioci droge, mjesecima izostaju odgovori na pitanja da li se došlo do nekih tragova i saznanja u vezi sa tim i eventualnom završnom destinacijom otkrivene pošiljke.

"Ta droga je vrijednosti od preko 100 miliona eura. Došao je skriven u bananama, pretpostavljate odakle dolazi, odakle je dolazio decenijama samo što sad više ovdje uporišta nema", kazao je 27. avgusta potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Ni Tužilaštvo u odgovorima Televiziji Vijesti ne otkriva gotovi nijedan novi detalj, osim uopštene informacije o saslušanim svjedocima. Na pitanja da li je u avgustu u magacinu osumnjičenih Krstovića, osim kokaina pronađena još neka supstanca i gdje se nalazi oduzeta droga, nema odgovora. "U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, formiranom protiv B.K. i M.K, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u kontinuitetu su preduzimane sve neophodne mjere i radnje, donijete su naredbe za sva neophodna vještačenja, saslušano je više lica u svojstvu svjedoka, te nakon što budu dostavljena sva vještačenja, tužilaštvo će izvršiti svestranu analizu svih prikupljenih dokaza i podataka, nakon čega će donijeti dalju odluku u predmetu.”

Do rekordne zaplijene kokaina došlo je nakon dobijenih podataka sa partnerskih adresa, odnosno saznanja da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakrivena droga. Nakon što je pošiljka namjerno propuštena prilikom skeniranja na carini u Baru i Podgorici, kamion je nastavio dalje pa su tako šverceri na kraju upali u zamku i drogu odvezli u magacin Krstovića, gdje je izvedena akcija.

Bonus video: