Apelacioni sud potvrdio zaključak Novovića: Todorović lažno svjedočio u postupku za ubistvo Ljuba Jovanovića

Svjedok je tvrdio, da mu se Vuletić u selu Cuce povjerio da je čuvao stražu optuženom Konataru dok je pljačkao kazinu. Sve ovo je svjedok porekao tokom suđenja kada je objelodanio da je od strane policije bio prisiljen da to saopšti, a uz obećanje da će dobiti uslovni otpust

17092 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Jovanovića (arhiva),, Foto: Vesko Belojević
Uviđaj nakon ubistva Jovanovića (arhiva),, Foto: Vesko Belojević

Sudije Apelacionog suda Crne Gore potvrdile su zaključak kolege iz Višeg suda Vladimira Novovića, da je svjedok Vasilije Todorović lažno svjedočio u postupku za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine prilikom pljačke automat kluba na Cetinju.

Ujedno sudije su potvrdile njegovu presudu kojom je Nikola Vuletić oslobođen od optužbe da je počinio razbojništvo, dok je dio odluke kojom se Aleksandar Konatar oslobađa od optužbe za ubistvo Jovanovića ukinut, kako bi se obavila još neka vještačenja.

Svjedok Vasilije Todorović, na osnovu čijeg iskaza je navodno razotkriven zločin, lažno je svjedočio u postupku za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića, a sve kako bi dobio uslovni otpust.

To je zaključak sudije Višeg suda Vladimira Novovića, koji je u martu oslobodio od optužbi Cetinjane Nikolu Vuletića i Aleksandra Konatara, a čiji zaključak su u odnosu na svjedoka Todorovića potvrdile i sudije Apelacionog suda.

Ovaj svjedok je tvrdio, da mu se Vuletić u selu Cuce povjerio da je čuvao stražu optuženom Konataru dok je pljačkao kazinu. Sve ovo je svjedok porekao tokom suđenja kada je objelodanio da je od strane policije bio prisiljen da to saopšti, a uz obećanje da će dobiti uslovni otpust.

I pored ovog, suđenje će Konataru početi iznova , jer sudije Apelacionog suda smatraju da je ostalo nepotupno utvrđeno da li je on maskirani muškarac koji je opljačkao kazino i pucao u Jovanovića.

Upućuju da u ponovljenom postupku treba uraditi ono što su punomoćnici porodice ubijenog mladića i predlagali.

Ljubo Jovanović je bio slučajna žrtva, kada se 30. juna 2011.godine, nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazinu u centru Cetinja, koji je bio meta pljačkaša.

Bonus video: