Završeno suđenje Juretiću, presuda 17. decembra

U istom postupku za davanje mita građevinskim inspektorima sudilo se i Budvaninu Bošku Neneziću a slučaj je svojevremeno objelodanjen u emisiji Načisto

14459 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nakon skoro dvije godine, u kotorskom Osnovnom sudu, završnim riječima okončano je suđenje građevinskom inspektoru Vladanu Juretiću za primanje mita, dok se Budvaninu Bošku Neneziću sudilo za davanje mita. Slučaj je objelodanjen posljednjeg dana oktobra 2019. godine u emisiji Načisto kada su prikazani snimci koje Nenezić tajno napravio preko specijalnog sata.

Dok je Nenezić tokom suđenja tvrdio da je plaćao reket građevinskim inspektorima jer mu je prijećeno, Juretić je negirao da je uzeo pare.

Dan kasnije, zbog ovog slučaja, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

"Ono što smo sinoć vidjeli je na žalost potvrdilo jedan dio informacija , koje smo mi na nivou rekla kazala imali već neko vrijeme. S tim u vezi smo pokušali da u disciplinskim postupcima gonimo jednog od one dvojice, i još jednog inspektora koji radi u Budvi. Zbog činjenice da mi nijesmo uspjeli, iako smo se borili da takvu vrstu ponašanja iskorijenimo, bez obzira da li se to desilo 2013, 2017 ili 2018, godine, jer ti ljudi i dalje rade u ministarstvu, ja sam odlučio da kao rukovidlac ovog organa podnesem ostavku", rekao je Radulović u novembru 2019.

Presudu Juretiću i Neneziću sudija Danijela Samardžić će javno saopštiti 17. decembra.

U kotorskom Osnovnom sudu sudilo se i građevinskom inspektoru Zoranu Boškoviću, ali je on ljetos preminuo, pa je postupak protiv njega obustavljen.

Bonus video: