Via Balcanica: Život običnih građana je umijeće preživljavanja

Konstantan rast cijena osnovnih životnih namirnica, voća, povrća, mesa, ali i energenata, u BiH, Crnoj Gori i na Kosovu, tema je novog izdanja emisije Via Balcanica

18528 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Via Balcanica
Foto: Via Balcanica

Konstantan rast cijena osnovnih životnih namirnica, voća, povrća, mesa, ali i energenata, u BiH, Crnoj Gori i na Kosovu, tema je novog izdanja emisije Via Balcanica koja će biti emitovana na programu TV Vijesti u nedjelju od 21 sat.

Kada se poskupljenjima dodaju i uslovi života tokom dvogodišnje pandemije koronavirusa, život običnih građana je zapravo umijeće preživljavanja.

- Već decenijama ne živimo onako kako bismo trebali. Preživljavamo. Cijene divljaju, a plate i penzije stagniraju. Potrošačka korpa je mnogo veća nego što to kaže zvanična statistika. Obični građani ne mogu sebi priuštiti baš nikakav luksuz. Ovakav život je život bez smisla, poručuju građani BiH, Crne Gore i Kosova.

Nedjeljom od 21h pratite novu sezonu magazina Via Balcanica u kojem se kroz zanimljive desetominutne reportaže, redakcije sarajevskog O kanala, Televizije Vijesti i prištinske TV Koha približiti život građana Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Bonus video: