Milatović za TV Vijesti: Vratiti se za pregovarački sto, društveno neodgovorno ponašanje Pejovića

Milatović najavio da će sjutra na sjednici Vlade predstavnici državnih energetskih kompanija iznijeti svoje stavove i analize u vezi sa situacijom u KAP-u

43160 pregleda 49 komentar(a)
Milatović, Foto: TV Vijesti
Milatović, Foto: TV Vijesti

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je iznenađen društvno neodgovornim ponašanjem vlasnika Uniprom KAP-a Veselina Pejovića.

On je gostujući u Vijestima u pola sedam pozvao Pejovića da se vrati za pregovarački sto, kao i da će sjutra na sjednici Vlade predstavnici državnih energetskih kompanija iznijeti svoje stavove i analize u vezi sa situacijom u KAP-u.

"Pejović je pregovorima pristupio u lošoj namjeri. Stav Vlade je da EPCG i KAP treba da u svom odnosu dođu do nekog rješenja", rekao je Milatović.

Naveo je da je "društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a dovelo do ovakve situacije u kompaniji".

Nakon što je Pejović danas najavio da će gašenje KAP-a početi 15. decembra i da će bez posla ostati više od 500 radnika, iz Elektroprivrede Crne Gore ponovo ga, kako je saopšteno Televiziji Vijesti, pozivaju na pregovore o cijeni struje za narednu godinu.

Iz energetske kompanije na Pejovića takođe apeluju da se okane politike prijetnji i ucjena, a Vladu da se uključi u rješavanje problema koji, kako kažu, pogađa cijelo društvo.

Pejović je ranije danas na konferenciji za medije poručio da je njegova odluka o gašenju KAP-a konačna, te da o tome više neće pregovarati.

Za ovakav ishod okrivio je Vladu i EPCG, tvrdeći kako je netačno da bi nastavak isporuke struje Kombinatu po dosadasnjoj cijeni, doveo do gubitaka u energetskoj kompaniji.

Milatović je kazao i da su prethodne Vlade u KAP "usule jako puno neispravne državne pomoći".

Naveo je da su država i Ministarstvo ekonomskog razvoja uradili mnogo da se izađe iz ove situacije.

Milatović ke kazao da Uniprom ima jednog zaposlenog, odnosno Veselina Pejović, kao i da je najveći broj angažovanih u KAP-u "zaposlen posredstvom druge kompanije".

"Odgovorno lice u toj drugoj kompaniji je čovjek koji se ovih dana pojavljuje ispred KAP-a - Dožić. Nekih je čini mi se 360 radnika u toj kompaniji. Nova Vlada je u ovoj godini uložila, 4,7 miliona eura i isplatilo ukupno 291 radnika u okviru socijalnog programa koji je bio na snazi, čime je svaki od radnika dobio između 16.000 i 18.000 eura", kazao je Milatović.

Bonus video: