pominjano na sjednici vlade

TV Vijesti: Jedno od mogućih rješenja je da EPCG preuzme KAP

TV Vijesti javlja i da nadležna ministarstva i energetske kompanije razmatraju kako da se obezbijedi snabdijevanje podgoričkog i vojnog aerodroma, koji se napajaju sa dalekovoda koji preko KAP-a vodi do njih

28185 pregleda 40 komentar(a)
KAP, Foto: Luka Zeković
KAP, Foto: Luka Zeković

Jedno od mogućih rješenja situacije s Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP) je da tu fabriku preuzme Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), javlja TV Vijesti.

Prema informacijama TV Vijesti, ta mogućnost pominjana je danas na sjednici Vlade, kojoj su prisustvovali predstavnici EPCG i CEDIS-a, a nakon što je Veselin Pejović, vlasnik Uniproma koji upravlja KAP-om, juče najavio gašenje fabrike od 15. decembra.

TV Vijesti javlja i da nadležna ministarstva i energetske kompanije razmatraju kako da se obezbijedi snabdijevanje podgoričkog i vojnog aerodroma, koji se napajaju sa dalekovoda koji preko KAP-a vodi do njih.

Novi sastanak ministarstava ekonomskog razvoja, kapitalnih investicija i finasija i socijalnog staranja sa čelnicima energetskih kompanija zakazan je za večeras u 18 sati, u resoru ekonomskog razvoja.