Sastanak bez konkretnog rješenja: Čekaju odgovor da li i Pejović stoji iza ideje koju je predstavio Dožić

Bojanić nije želio da otkrije da li je na stolu opcija da Elektroprivreda preuzme KAP, iako je Dožić to potvdio, navodeći da bi to bila dobra varijanta

49216 pregleda 15 komentar(a)
Bojanić, Foto: TV Vijesti
Bojanić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 09.12.2021. 22:23h

Troiposatni sastanak u Ministarstvu ekonomskog razvoja okončan je bez konkretnog rješenja za sudbinu Kombinata aluminijuma Podgorica, čije je gašenje za 15. decembar najavio vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

Na sastanku su bili predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva kapitalnih investicija, kao i predstavnici tri i energetske kompanije, a nakon dva i po sata priključio im se i generalni menadžer Uniproma Nebojša Dožić.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da je Dožić iskazao želju da dođe u ime radnika i predstavi ideju za prevazilaženje nastalog problema. Nije otkrio koje ideja je u pitanju, navodeći da ih zanima da li iza nje stoji sami vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

Odgovor očekuju sjutra. Bojanić nije želio da otkrije da li je na stolu opcija da Elektroprivreda preuzme KAP, iako je Dožić to potvdio, navodeći da bi to bila dobra varijanta.

"Gospodin Nebojša Dožić se javio, u razgovoru sa radnicima dogovorio se da predoči neku svoju ideju nama večeras, ja sam to prenio kolegama, saglasni smo bili da ga pozovemo. Objasnio je neko svoje viđenje za nastavak rada KAP-a. S obzirom da se radi o ozbiljnoj temi, tražićemo da sjutra dobijemo informaciju da li iza svega toga stoji i vlasnik. Potpuno je izlišna priča ako vlasnik nije spreman za takav vid, uslovno rečeno, ponude ili razrade te ideje", istakao je Bojanić.

Kazao je da je njihova želja da kao Vlada pokušavaju da sačuvaju aluminijsku industriju u Crnoj Gori.

Na pitanje da li je država spremna da energetska kompanija preuzme upravljanje KAP-om ili kupi tu fabriku, Bojanić je kazao da je u ovom momentu država spremna da razmotri sve ideje, i da to može ići u više pravaca.

Povodom navoda da se sa dalekovoda koji vodi preko KAP-a napajaju i Aerodrom Podgorica i vojni aerodrom, te da bi oni u slučaju gašenja fabrike ostali bez struje, Bojanić je rekao da to neće biti problem i da će se brzo riješiti, kao i da to pitanje nije vezano za sudbinu KAP-a.

Dožić je rekao da je došao u ime radnika predstavi stanje u fabrici.

Rekao je da se nada da će Vlada i Uniprom naći zajednički jezik

"Radnicima je prihvaljiva svaka opcija, samo da kombinat nastavi da radi", istakao je.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović je ranije danas tvrdio da nije pristao na pregovore, ponavljajući da su oni za njega završeni i da nije ni dobio poziv.

Bonus video: