Od januara skuplje karte za gradski i prigradski prevoz u Podgorici?

Prevoznik Janko Bulatović kazao je u Bojama jutra da o visini cijene još nisu odlučili, ali da je moguće da će biti jedan euro u prvoj zoni

8802 pregleda 11 komentar(a)
Bulatović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Bulatović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Karte za gradski i prigradski prevoz u Podgorici biće najvjerovatnije skuplje od prvog januara.

Prevoznik Janko Bulatović kazao je u Bojama jutra da o visini cijene još nisu odlučili, ali da je moguće da će biti jedan euro u prvoj zoni. Sastanak sa Sekretarijatom za saobraćaj Glavnog grada zakazan je za ponedjeljak.

Bulatović je rekao da će prevoznici insistirati da se vrati cjenovnik koji je važio ranije, koji je uglavnom baziran na prigradska naselja.

"Cijena karte za taj dio ljudi koji se voze, recimo, iz pravca Zete, Veruše, Kuča, ostalih prigradskih naselja, je sada 90 centi. Mi ne možemo više izdržati, jedini smo koji to finansiramo. Između ostalog je Glavni grad dvaput pomogao da ne dođe do poskupljenja jednokratne karte u gradu, u proljeće i u septembru ove godine", navodi on.

Kazao je da bi cjenovnik je po zonama bio različit, do 1.40 i 1.70 eura, zavisno od prigradskog naselja.

"Imamo situaciju da mjesečna karta košta 25, a bila je 35 eura. Prevoznik u ovoj situaciji ne može da izdrži", dodao je Bulatović.

Postoji i mogućnost da karta za gradski prevoz ne poskupi. "Uvijek postoji, neko tu razliku mora nadoknaditi, to je u ovoj situaciji Glavni grad", kazao je Bulatović.

Bonus video: