Simonović: Početkom godine građani će moći da koriste elektronske usluge na nivou Podgorice

Svi servisi koji budu razvijeni i sa Glavnim gradom kasnije će, kako je kazala, biti implementirani na druge lokalne samouprave, kako bi se sklonio digitalni jaz kada je u pitanju razvoj sjeverne, južne i centralne regije

14243 pregleda 2 komentar(a)
Simonović, Foto: Printscreen YouTube
Simonović, Foto: Printscreen YouTube

Elektronske usluge kao što su registracija rođenja, smrti, promjena adrese prebivališta uz korišćenje nove lične karte, plaćanje poreza na imovinu i prijava sklapanja braka na nivou Glavnog grada, građani će moći da koriste početkom godine.

To je u Bojama jutra TV Vijesti najavila šefica Odsjeka za portale i servise u Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija Vesna Simonović.

Ona je kazala da, zajedno sa UNDP-jem, učestvuju u realizaciji više projekata koji će doprinijeti boljoj, efikasnijoj, efektivnijoj javnoj upravi, a sve u cilju zadovoljavanja potreba građana i privrede.

Svi servisi koji budu razvijeni i sa Glavnim gradom kasnije će, kako je kazala, biti implementirani na druge lokalne samouprave, kako bi se sklonio digitalni jaz kada je u pitanju razvoj sjeverne, južne i centralne regije.

Više o tome pogledajte u prilogu:

Bonus video: