Đukanović i dalje koristi "majbah", Spajić prije 10 mjeseci tražio da ga zamijeni drugim vozilom

"Gledano sa ove vremenske distance, možemo reći da je to bilo populistički", rekao je za TV Vijesti Zoran Vujičić iz Građanske alijanse

35208 pregleda 46 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Godina prođe, a premijerove pravde još nema. Majbah koji je koristio bivši premijer Duško Marković, a koji je kupljen za 647.000 eura, procijenjen je, kaže ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, na 450.000 eura.

Po toj cijeni nije bilo zainteresovanih kupaca.

"Dolazili su ljudi iz Emirata, iz Rusije, Ukrajine, sa zapada, bilo je više interesenata, međutim, po toj cijeni oni nisu spremni da kupe to auto. Jedan od razloga je možda zato što gospodin Marković nije toliko prepoznat internacionalno, nije imalo dodatnu vrijednost to auto, ono ima vrijednost kao blindirano Majbah vozilo, tako da moramo da uradimo drugu procjenu, realističniju procjenu vrijednosti", rekao je ministar finansija i socijalnog staranja.

Spajić je prije deset mjeseci pozvao predsjednika države Mila Đukanovića da Majbah parkira u garažu ANB-a, koja je njegov vlasnik i preuzme drugo vozilo.

To se do danas nije desilo.

Povezani članci

19. Februar 2021.

Spajić pozvao Đukanovića da zaduži drugo vozilo

"Ono prolazi proceduru procjene ANB-a da li je gospodin Đukanović stvarno ugrožen i da li je njemu stvarno potrebno blind vozilo. Kad se završi ta procedura onda mi kao Ministarstvo finansija, odnosno Uprava za državnu imovinu i katastar može da pokrene jednu proceduru koja je već pokrenuta u slučaju prvog majbaha".

Kako se sve završilo na obećanjima, Zoran Vujičić iz Građanske alijanse, koja je godinama pratila zloupotrebe državnog voznog parka, ocjenjuje...

"Gledano sa ove vremenske distance, možemo reći da je to bilo populistički. Imate i dalje i danas ta vozila koja su u funkciji. Na taj način je trebala da se pošalje slika da se sa nekim stvarima završava, da sa rasipništvom u javnom sektoru mora da se stane", rekao je Vujičić za TV Vijesti.

Vujičić navodi da i dalje nisu problem samo majbasi, već i ogroman vozni park na državnom i lokalnom nivou.

"Nemamo pravu sliku koliko tih vozila ima a na godišnjem nivou građani Crne Gore daju višemilionske iznose za održavanje tih vozila, za koje kad bi se napravila određena racionalizacija moglo bi se uštedjeti pa da se napravi eventualno škola ili neke za državu značajne institucije".

Iz Đukanovićevog kabineta na poziv o vraćanju majbaha odgovorili su da se radi o populističkoj i politikantskoj priči nove vlasti. I dok građani čekaju da se udomi makar jedan majbah, gazimo u drugu godinu od obećanja a njihova vrijednost opada.

Bonus video: