REFLEKTOR NA TV VIJESTI

Lokalni vozovi na relaciji Bar - Bijelo Polje saobraćaće do 15. januara

"U koordinaciji MKI i Uprave za željeznicu dogovoreno je da vozovi nastave da voze do 15. januara, a do tog termina će se konačno zauzeti stav", kazala je gostujući u Reflektoru na Televiziji Vijesti izvršna direktorica Željezničke infrastrukture Marina Bošković

41078 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Dušan Cicmil
Foto: Dušan Cicmil

Lokalni vozovi na relaciji Bar - Bijelo Polje i obratno saobraćaće do 15. januara.

To je gostujući u Reflektoru na Televiziji Vijesti kazala izvršna direktorica Željezničke infrastrukture Marina Bošković.

"Željeznička infrastruktura je kompleksan sistem. Bavimo se i izdavanjem trasa. Svake godine se donosi red vožnje i u zavisnosti od kapaciteta koje mi operaterima ponudimo trase da bi mogli da prevoze putnike, teret... Svi kapaciteti nijesu uvijek dostupni. U trenutku davanja kapaciteta, odnosno ponude na tržištu moramo uzeti i obzir rekonstrukciju pruge i redovno održavanje. Preuzeti su međunarodni ugovori u kojima smo primijetili nesuglasice između vremena koje je izvođačima radova bilo dato i vremena koje im mi shodno važećem redu vožnje možemo ponuditi. Zbog toga je nastao problem...", objasnila je Bošković

Ona je dodala da su o svemu na vrijeme obavijestili Željezničkog prevoza.

"Svi su bili upoznati od Ministarstva kapitalnih investicija, direktorata za Željeznički saobraćaj, Uprave za željeznice, Željezničkog prevoza i bez obzira na situaciju koja je u posljednjem trenutku nastala danas je jedna pozitivna reakcija. U koordinaciji MKI i Uprave za željeznicu vozovi dogovoreno je da vozovi nastave da voze do 15. januara, a do tog termina će se konačno zauzeti stav i naći optimalno rješenje u tom smislu", rekla je Bošković.

Željeznički prevoz ranije je saoštio da je obustavljen saobraćaj dva voza – iz Bijelog Polja za Bar koji je trebao da krene u 9:38 sati i iz Bara za Bijelo Polje čiji je polazak planiran za 15:30.

"Željeznička infrastruktura Crne Gore bez saglasnosti Željezničkog prevoza Crne Gore obustavila saobraćaj vozova br. 6103 u 09:38h iz Bijelog Polja za Bar i voza br. 6102 u 15:30h iz Bara za Bijelo Polje, nakon zvaničnog objavljivanja novog reda vožnje", saopšteno je ranije iz Željezničkog prevoza.