Emisija Putokazzz: Saznajte više o programima Zavoda za zapošljavanje

U novom izdanju se govorilo o više programa koje Zavod za zapošljanje realizuje u cilju povećanja zaposlenosti. Jedan je zapošljavanje osoba sa invaliditetom, vrijedna milion eura, koji bi trebalo da bude nova šansa za 160 osoba sa invaliditetom

3777 pregleda 0 komentar(a)
Emisija Putokazzz, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Emisija Putokazzz, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Televizija Vijesti emitovala je još jedno izdanje emisije Putokazzz, koju realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

U novom izdanju se govorilo o više programa koje Zavod za zapošljanje realizuje u cilju povećanja zaposlenosti. Jedan je zapošljavanje osoba sa invaliditetom, vrijedna milion eura, koji bi trebalo da bude nova šansa za 160 osoba sa invaliditetom.

Drugi program je pilot projekat ,,Aktiviranje žena", koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Plan ovog programa je da se poslodavci prijave za obuku na radnom mjestu, koja je namijenjena ženama od 25 do 34 godine života, sa djecom predškolskog uzrasta.

Treći je Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, koji se realizuje desetu godinu zaredom. U okviru ovog programa donosimo dvije priče: kroz program stručnog osposobljavanja svoje prve profesionalne korake u Telenoru napravio je veliki broj visokoškolaca, od kojih su neki i danas dio Telenorovog tima.

Svake godine u ovom programu učestvuju i mediji, a među njima su televizija, novina i portal Vijesti.

Bonus video: