Joković: Što se tiče SNP-a doviđenja Krivokapiću; Krapović: Ukoliko se unese da nema DPS-a potpisaćemo memorandum

Gosti u studiju su Vladimir Joković - SNP, Ervin Ibrahimović - BS, Dragan Krapović - DCG, Miloš Konatar – URA

69315 pregleda 172 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 16.12.2021. 22:24h
Završeno
22:00h

"Ukoliko se u memorandum može unijeti klauzula da DPS ne može činiti vlast u bilo kojoj formi i obliku, mi ga možemo potpisati. Demokrate neće praviti nikakav politički aranžman sa njima, to je propast Crne Gore", kazao je Krapović.

21:59h

"Memorandum o saradnji je realnost i dobro Crne Gore. Potreban je razgovor dijalog i evropska perspektiva. Iza njega su stali svi predstavnici manjina", kazao je Ibrahimović.

21:58h

"Premijer je rekao da su pobijedili građani i Vlada. Vjerujem da će premijer sada biti spreman u toj svojoj umišljenosti da ide na ulicu da skuplja potpise za pobjedu ove Vlade", rekao je Joković.

21:57h

"Memorandum je veliki korak ka građanskoj i pomirenoj Crnoj Gori", rekao je Konatar.

21:52h

"Demokratska Crna Gora neće praviti nikakav politički angažman koji bi zamijenio ovu Vladu i većinu sa DPS-om", kazao je Krapović.

Ervin Ibrahimović, Dragan Krapović
foto: Dušan Cicmil
21:49h

Memorandum o saradnji već daje neke rezultate, kazao je Ibrahimović.

On je kazao da očekuje od Demokrata da se pridruže "ovom pokretu".

"Ovo je memorandum o pomirenju Crne Gore koje je potrebno... Neko će reći da je Vlada na aparatima... Treba da brinemo o građanima kako da im povećavamo standard....", naveo je Ibrahimović i dodao "da ova Vlada broji zadnje dane". 

21:45h

Najviše bih volio da Koalicija Za budućnost Crne Gore sjedne - 21 potpis za nepovjerenje  i da ko god goće da glasa neka glasa. Da li će da glasa DPS, ko god hoće... Ali samo jedan poslanik koji 100 odsto podržava Krivokapića - i Marko Milačić kaže da neće. Treba li da budemo robovi jedne partije?", rekao je Joković.

On je dodao da je bila greška što nije (Miodrag) Lekić pozvan na potpisivanje ugovora i da bi "to trebalo ispraviti".

21:40h

"Kada je Krivokapiću dato mjesto mandatara on je otišao i više se nikada nije vratio ni kod DF-a ni kod SNP-a... On je čim smo završili otišao i napuštio one koji su mu dali mjesto mandatara. On uzeo čitavu Vladu za sebe i otišao...", kazao je Joković.

On je dodao da SNP neće učiniti ništa "što je protiv interesa velikog dijela građana Crne Gore".

"Trpjećemo sve što bude. Sami sa DPS-om ili bilo kim nećemo rušiti Vladu Krivokapića, da ne bi kazali "ovih dana na desetine miliona se pregovara pa nema miliona"...", kazao je Joković.

21:30h

"DPS se neće vratiti na vlast u Crnoj Gori. Makar do sledećih izbora. Niko nije branio, mogao je DPS da podrži i Vladu Zdravka Krivokapića i podrži Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine. Ne bi se povukli sa svojih funkcija da su glasali poslanici DPS-a. DPS u ovom trenutku ne može da postavlja uslove bilo kome. Ovakav DPS sada ne može biti partner u Crnoj Gori. Volio bih da se DPS očisti od korumpiranih kadrova u svojim redovima, ljudi koji su simboli 90-ih. To je gospodin Đukanović i pojedini članovi poslaničkog kluba... Mi imamo poslanika DPS-a u Skupštini kojem je skinut imunitet, a zbog toga što je blokirano tužilaštvo mi taj slučaj nemamo procesuiran", kazao je Konatar.

21:27h

Krapović je podsjetio da Demokrate traže ostavku predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

"Što se tiče Vlade, mi smo zagovarali rekonstrukciju, ne slučajno... U nekim segmentima Vlada radi loše. Ali ne možemo zbog tih nekih stvari odmah prekinuti sve i vratiti se na DPS", rekao je Krapović.

21:22h

Krapović je kazao da "nije jeres sarađivati sa DPS-om".

"Možemo voditi dijalog i sa DPS-om u parlamentu, dolaziti do rješenja... međutim kroz taj dijalog ne možemo sve moguće kompromise. Ne možemo napraviti kompromis sa "Pandora papirima", "Kovertom", "Spiskom"...", naveo je Krapović.

21:17h

"Velika je stvar što je potpisan Memorandum o saradnji i dobra poruka svim političkim predstavnicima i građanima...", istakao je lider Bošnjačke stranke.

Govoreći o DPS-u, odgovorio je:

"30. avgust je poruka svima, možda najviše DPS-u. Mnogi zvaničnici DPS-a su prepoznali svoje greške i spremni su da se mijenjaju...", kazao je Ibrahimović.

21:14h

"Nama ne treba niko ništa da daje. Mi to zalužujemo. Manjine su za pomirenje i moramo pružiti šansu pomirenju. I priča o Srebrenici, Rezolucija o genocidu u Srebrenici je lijepa priča Crne Gore koja sazrijeva. Vjerujem u ljude da se mijenjaju na bolje", kazao je Ibrahimović.

Ervin Ibrahimović
foto: Dušan Cicmil
21:12h

"Mi želimo novu Vladu u okviru ove parlamentarne većine pojačanu sa nacionalnim manjinama", kazao je Joković.

21:08h

Joković je pitao Krapovića "zašto komentarišete druge dogovore".

"Zašto se toga bojite? Otkud ta nervoza", kazao je lider SNP-a.

Vladimir Joković
foto: Dušan Cicmil
21:04h

"U memorandumu je zapisano sve oko čega se slažemo i sve što želimo. Nijesmo upisivali razlike. Ako neko komentariše memorandum da je on bez stava i to dolazi iz Demokratske Crne Gore, podsjetio bih da ni u sporazumu koji su potpisali Bečić, Abazović i Krivokapić nema upisano da neće sa DPS-om. Kažete nam da nemamo stav i posljednja partija koja bi trebala to nekome da kaže to ste vi (Demokrate)...", rekao je Joković.

20:50h

"Nijesmo napravili tajni sporazum sa DF-om niti tajno pregovarali. Proizvod našeg sastanka je činjenica da se sjedalo nekoliko puta u kompletnom sastavu većine i konstatovana jedna stvar - da imamo mimoilaženja Demokrata i DF-a i da zbog tog odnosa većina ne funkcioniše. I tada nam je rečeno najbolje bi bilo da se prvo dogovore Demokrate i DF pa će ostali svi da nađu svoje mjesto. Mi smo se dogovorili...", rekao je Krapović.

20:45h

Kontar je rekao da su Demokrate "vječito uzdražane".

"Ponekad morate da imate stav", rekao je Konatar.

Miloš Konatar
foto: TV Vijesti

On je naveo i da se Demokrate "mijenjaju na gore".

20:42h

Konatar je rekao da se ne pregovara sa liderom DPS-a Milom Đukanovićem i demantovao navode da se Abazović sa predsjednikom države sastao u Dubaiju.

"Abazović i Đukanović van službenih sastanaka, nemaju neformalne sastanke na kojima razgovaraju o mračnim temama kako ovu zemlju da odvedu u mračni srednji vijek. To su optužbe koje stalno dolaze od Demokrata koje ja nikako ne mogu da shvatim. To bi bilo kao da ja pitam da li su se Bečić i Đukanović sastali u Istanbulu jer su u isto vrijeme bili tamo", kazao je Konatar.

On je rekao da će ova Vlada sa Krivokapićem imati podršku dok god premijer poštuje odredbe sporazuma koji je potpisan.

"Do kada će to biti to nije pitanje za mene, nego gospodina Krivokapića", kazao je Konatar.

20:39h

"I prošle godine smo imali potpisivanje političkog sporazuma. Taj sporazum za razliku od ovog memoranduma tretira tačno ono što su prepreke u politčkom, spoljnopolitičkom smislu... On ih tačno tretira do kraja. U ovom memorandumu nema 90 odsto tih stvari. Sporili smo se prethodnih godina oko pitanja Kosova, NATO-a, Srebrenice.... U ovom memorandumu nema ništa od toga", naveo je Krapović.

Dragan Krapović
foto: Dušan Cicmil

"Moje je ključno pitanje ako vodi nekoj novoj vladi, da li u njoj na bilo koji način može da participira DPS", kazao je poslanik Demokrata

Bonus video: