Suveniri iz perioda SFRJ sve traženiji u zemljama bivše Jugoslavije

Jugoslavija se raspala ali još uvijek mnogima predstavlja simbol bratstva i jedinstva. Na prostoru bivše države i dalje je popularan lik Josipa Broza Tita

4263 pregleda 9 komentar(a)
VIA Balcanica, Foto: Sctrenshot
VIA Balcanica, Foto: Sctrenshot

Jugoslavija se raspala ali još uvijek mnogima predstavlja simbol bratstva i jedinstva. Na prostoru bivše države i dalje je popularan lik Josipa Broza Tita.

Via Balcanica
foto: Sctrenshot

Na Kosovu jedan hotel čuva inventar korišten tokom njegove posljednje posjete, a soba u kojoj je boravio ima reputaciju luksuza.

Via Balcanica
foto: Sctrenshot

U Bosni i Hercegovini muzeji brižljivo čuvaju kolekcije. Poseban značaj ima državna zastava, jugoslovenski pasoš, zvijezde petokrake, Vučko kao maskota Zimskih olimpijskih igara.

Via Balcanica
foto: Sctrenshot

U Crnoj Gori pojedinci čuvaju od zaborava uspomene, razne predmete i gaje sjećanja na prošla vremena. Suvenire iz bivše Jugoslavije moguće je pronaći i na internetskim platformama i pijacama.

Nedjeljom od 21h pratite novu sezonu magazina Via Balcanica u kojem se kroz zanimljive desetominutne reportaže, redakcije sarajevskog O kanala, Televizije Vijesti i prištinske TV Koha približiti život građana Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Bonus video: