Na Savinom kuku od otvaranja 800 posjetilaca, popunjenost smještaja za praznike 90 odsto

"Privatni smještaj radi punim kapacitetom i velika je potražnja za njim. Žabljak je ove godine zaista konkurentan sa cjenovnom politikom, u hotelima sa četiri zvjezdice imam spavanje sa doručkom za 24 eura", istakla je Krgović Šarović

2368 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Od otvaranja skijališta Savin kuk, na Žabljaku, u petak 17. decembra zabilježeno je oko 800 posjetilaca, čime su iz Turističke organizacije zadovoljni, kazala je direktorica TO Vanja Krgović Šarović.

Istakla je da su im vremenske prilike išle na ruku, što je jako bitno, tako da imaju dovoljno utabanog snijega na stazama.

"Što se tiče novogodišnjih i božićnih praznika, Žabljak je jako dobro popunjen, prezadovoljni smo. U ovom trenutku imamo 90 odsto popunjenosti kapaciteta, a trenutno je popunjenost oko 40 odsto. Ne možemo biti sigurni da će to tako ostati jer imamo potpunu novu sliku, turisti rezervacije vrše neposredno pred svoj dolazak, a glavni razlog tome su epidemiološka situacija i situacija na skijalištu", objasnila je Krgović Šarović gostujući u Bojama jutra.

Dodaje da su glavni gosti iz Crne Gore i regiona, a da je posljednjih godina evidentan porast turista iz Albanije.

"Hoteli još uvijek nisu svi otvoreni ali konačan datum za otvaranje je 25. decembar. Privatni smještaj radi punim kapacitetom i velika je potražnja za njim. Žabljak je ove godine zaista konkurentan sa cjenovnom politikom, u hotelima sa četiri zvjezdice imam spavanje sa doručkom za 24 eura", istakla je direktorica TO Žabljak.

Cijena jednodnevnog ski pasa je 11 eura, a za sve one koji budu boravili u registrov privatnom smještaju i hotelima postoji dodatni euro popusta.

Bonus video: