Žugić: Parlamentarna većina mora pronaći konsenzus oko budžeta, građani očekuju povećane januarske plate

Samim tim, dodaje on, ako ne prođe budžet mora se ići u restruktuiranje odnosa unutar parlamentarne većine, što je najavio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, čiji bi osnov mogao biti i nedavno potpisan memorandum o saradnji

8135 pregleda 4 komentar(a)
Milan Žugić, urednik agencije Mina, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milan Žugić, urednik agencije Mina, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nikada do sada nije viđen ovoliki broj amandmana na Predlog budžeta, a većina njih do sada je dolazila iz pravca opozicije a ne parlamentarne većine kao što je to sada slučaj.

To je gostujući u Bojama jutra u Pregledu štampe ocijenio Milan Žugić, urednik u agenciji MINA.

Navodi da se nada da je toliki broj amandmana podnesen iz stvarne želje da se pomogne građanima i da, ako je tako, u sklopu parlamentarne većine moraju doći do konsenzusa.

Žugić je istakao da će se građani ako ne prođe budžet, a samim tim i program "Evropa sad", razočarati u istoj količini koliko su se radovali najavljenim povećanjem plata.

Samim tim, dodaje on, ako ne prođe budžet mora se ići u restruktuiranje odnosa unutar parlamentarne većine, što je najavio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, čiji bi osnov mogao biti i nedavno potpisan memorandum o saradnji.

Komentarišući naslove Pobjede i Dana, Žugić je poručio da treba dodatno istražiti slučaj koji je javnosti predstavio MANS, a tiče se gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića i usvajanja koncesionog akta Vlade Crne Gore za kamenolom "Platac" u grbaljskom selu Krimovice.

On je, govoreći o aktuelnoj temi "sječe kadrova Demokratskog Fronta" u državnim institucijama kazao da se nastavljaju sukobi po dubini i da živimo u partitokratskom društvu.

Komentarišući inicijativu Socijalističke narodne partije da se lokalni izbori zakazani za proljeće objedine u jedan izborni dan, Žugić je kazao da je to dobra ideja i da je Crna Gora konstantno u izbornim godinama, od lokalnih preko predsjedničkih do parlamentarnih.

Žugić je izjavio da je pitanje gašenja Kombinata aluminijuma Podgorica pitanje koje je opterećivalo godinama i državu i građane, te da je vrijeme za konačnu odluku u ovom slučaju.

Ukidanje Direktorata za Crnu Goru u Briselu može biti znak da će nas na putu evropskih integracija posmatrati zajedno u paketu, poručio je Žugić, i ishod tog postupka će se, kako je naveo, tek pokazati.

Bonus video: