Kamere nisu zabilježile ubistvo ispred suda u Rožajama

U pucnjavi u Rožajama ubijen Semir Murić, a ranjen policajac Refik Dedeić. Za ubistvo se sumnjiči Edmir Ramović, koji je uhapšen

21830 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada Osnovnog suda u Rožajama, Foto: Jelena Jovanović
Zgrada Osnovnog suda u Rožajama, Foto: Jelena Jovanović

Dvadesetdevetogodišnji Rožajac Semir Murić ubijen je jutros, oko 11.15, u pucnjavi ispred Osnovnog suda u Rožajama. U njega je, kako se sumnja, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, hitac iz pištolja ispalio njegov deset godina mlađi komšija Edmir Ramović, sa kojim se sudio od decembra 2020. godine. U pucnjavi je ranjen policajac Refik Dedeić, potvrđeno je iz policije.

"Došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon čega je E.R. upotrijebio vatreno oružje kojom prilikom je povrede zadobio S.M. usljed kojih je preminuo. Prilikom intervencije službenik Uprave policije R.D., koji je bio na dužnosti, zadobio je povrede od vatrenog oružja u predjelu noge i on nije životno ugrožen. E.R. je lišen slobode na licu mjesta, a istovremeno privedeno je više osoba vezano za ovaj događaj", saopštili su iz policije.

Vršilac dužnosti predsjednika rožajskog Osnovnog suda Mirsad Mujević za Televiziju Vijesti kaže da je do pucnjave došlo neposredno prije suđenja i navodi mogući motiv ovog krivičnog djela.

"Mogu da kažem da se pred ovim sudom vodi krivični postupak po optužnici ODT u Rožajama za događaj koji se desio 6.10.2020. godine. To je jedna svađa između porodice Murić i porodice Ramović i danas je bio zakazan pretres u 11 časova u ovom sudu. Radi se o devet lica, optuženo je devet lica za krivična djela laka tjelesna povreda, teška tjelesna povreda, učestvovanje u tuči. Prije početka tog pretresa se desila svađa ispred zgrade suda, na ulici..." - kazao je on.

Povezani članci

21. Decembar 2021.

Pucnjava u Rožajama: Ubijen Murić, ranjen policajac

Mujević kaze da danasnji događaj nijesu zabilježile nadzorne kamere.

Ramović je, prema nezvaničnim saznanjima, odmah po dolasku ispred zgrade suda izvadio pištolj, koji je policajac Dedeić pokušao da mu oduzme, ali bez uspjeha. Policija je ispred zgrade suda uhapsila i Sabra Ramovića od kog su navodno oduzeli nož i pištolj.

Bonus video: