Vuković: Ponosna sam što nisam odustala kada nije bilo rezultata, nadam se da ću opravdati očekivanja

Vuković je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila deveto mjesto u skoku u vis i time ostvarila najbolji rezultat u istoriji crnogorske atletike. Istakla je da se dugo vremena tražila, pokušavala da vrati osjećaj iz 2010. godine kada je sa osamnaest godina postala juniorska prvakinja na svjetskom prvenstvu u Kanadi

9304 pregleda 3 komentar(a)
Marija Vuković u Bojama Jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Marija Vuković u Bojama Jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ponosna sam što nisam odustala u godinama kada nije bilo rezultata, kada sam se dugo tražila i nadam se da ću opravdati sva očekivanja na predstojećim takmičenjima.

To je gostujući u Bojama Jutra poručila Marija Vuković, najbolja crnogorska sportistkinja za 2021. godinu u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Vuković je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila deveto mjesto u skoku u vis i time ostvarila najbolji rezultat u istoriji crnogorske atletike. Istakla je da se dugo vremena tražila, pokušavala da vrati osjećaj iz 2010. godine kada je sa osamnaest godina postala juniorska prvakinja na svjetskom prvenstvu u Kanadi.

Kako navodi, često je mijenjala sredine u kojima bi trenirala i tražila trenera, jer bi kroz par mjeseci shvatala da ne pravi napredak. Uprkos velikoj razlici između "psihičke i fizičke spreme", pronašla se u Grčkoj.

Iako je zadovoljna uspjehom sa Olimpijskih igara, kaže da je posebno ponosna na svoj rezultat iz kvalifikacija kada je preskočila visinu od 195 centimetara što je uslov za skok u finalu.

Vuković je poručila da je sav dugogodišnji rad "došao na naplatu" rezultatom koji je ostvaren ovog ljeta, te da se od oktobra priprema za predstojeće dvoransko svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu.

Bonus video: