U Novu godinu sa starim problemima: Kraj rekonstrukcije Ul. Budo Tomović se ne nazire

Iz Glavnog grada objašnjavaju da su radovi još od aprila blokirani od strane privatnog lica koje želi da povrati 70 metara zemljišta koje se nalazi upravo u ovoj ulici.

4602 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

"Ugovorni rok je 100 dana. Tako da u zimskom smo periodu, ako ne bude nekih većih odstupanja, možda da se završi i ranije".

A odstupanja je bilo... Ugovoreni rok od 100 dana je odavno probijen, a Ul. Buda Tomovića na Zabjelu i poslije godinu dana od početka radova na pola je asfaltirana.

Podgoričanin Borislav Vujačić, koji u ovoj ulici živi još od djetinjstva, vidno je ogorčen.

"Suvišno je sve pričati. Kao što vidite ulicu, sve je gora i gora. Nama je prva bila bolja nego ova sad nova. Mi smo mogli sa njom da se služimo. Obećali su nam da će to završiti, pomaka nema", kazao je Vujačić.

I njegove komšije su razočarane....

Iz Glavnog grada objašnjavaju da su radovi još od aprila blokirani od strane privatnog lica koje želi da povrati 70 metara zemljišta koje se nalazi upravo u ovoj ulici.

"Stanovnici ovog dijela grada mjesecima unazad trpe zbog samovolje i nesavjesnog ponašanja pojedinca. S ovim problemom suočili smo se u aprilu ove godine kada smo započeli radove na na posljednjih 70m ulice", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Iako je proces restitucije još u toku, iz Glavnog grada objašnjavaju da im to nije smetnja za izvođenje radova. Međutim iz priloženog se ipak čini da jeste.

Zato će dodaju, ponovo potražiti pomoć nadležnih institucija zaduženih za javni red i mir.

"Rješavanje ovog problema moguće je isključivo uz pomoć nadležnih institucija kojima smo se obraćali više puta i taj zahtjev ćemo ponoviti. Imajući u vidu da pomenuta saobraćajnica u postojećem obliku ne samo da ne odgovara potrebama ljudi koji žive u ovom dijelu grada, već nedovršeni radovi otežavaju njihovo svakodnevno funkcionisanje, obavještavamo vas da će se Glavni grad ponovo obratiti Centru bezbjednosti Podgorica za pružanje asistencije, a u cilju završetka započetih radova", navodi se u saopštenju.

Za rekonstrukciju 240 metara Ulice Buda Tomovića iz gradske kase dato je više od 470 000 eura.

Bonus video: