Mještani Tološa kružiće do kuća, na bulevaru nisu napravljena adekvatna isključenja

Isključenju, kako tvrde mještani, gravitira 15.000 stanovnika. Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice ocijenili su da trenutno nije moguće projektovati kružnu raskrsnicu na ovoj lokaciji

7196 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Mještani Tološa nezadovoljni su jer predviđenim planom izgradnje bulevara u Gornjoj Gorici nisu napravljena adekvatna isključenja, što znači da će stanovnici pojedinih ulica morati da do svojih kuća kruže kilometar ili dva.

To je gostujući u Bojama jutra kazao mještanin Željko Vidaković.

"Vjekovima smo se uključivali ovdje. Neko od urbanista nije predvidio normalno priključenje kružnim tokom, nego moramo kilometar, dva da kružimo do nekog sljedećeg. Možemo skrenuti kada dolazimo iz grada prema Tološima, ali ne i iz Tološa prema gradu", objasnio je.

Vidaković je kazao da ovom isključenju gravitira 15.000 stanovnika, koliko broje Tološi i ističe da se, dok se radi put Podgorica - Danilovgrad, sav saobraćaj za sjever odvija kroz Tološe.

"Može da pogriješi projektant, ali gdje je gradska revizija, ljudi koji su plaćeni od našeg novca. Obraćali smo se institucijama, nastojaćemo da spriječimo jedno ovako loše rješenje, apelujemo da je zadnji trenutak da se ovdje uradi reprojektovanje. Dovoljno je prostora da se napravi kružni tok i da se možemo normalno uključivati", poručio je Vidaković.

Iz Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice ocijenili su da trenutno nije moguće projektovati kružnu raskrsnicu na ovoj lokaciji. Srđan Raičević kazao je da su plan magistralnog puta i dokumentacija urađeni na osnovu četiri detaljna urbanistička plana (DUP).

"Nekadašnja ulica Knjaza Danila odnosno sadasnja Đura Draškovića nalazi se u DUP-u koji tek treba da se radi. Izvršiće se uklapanje na postojeću saobraćajnicu i do promjene ovih planskih dokumenata i njihove primjene, po našem mišljenju, nije moguće izraditi i projektovati kružnu raskrsnicu na tom lokalitetu", zaključio je Raičević.

Bonus video: