Kovačević: Vakcinisani crnogorski putnici pokazali hrabrost, Turska destinacija broj jedan u poslednjih pola godine

On je poručio da se politika zatvaranja nije pokazala preefikasnom, te da je nametala probleme kako putnicima tako i turističkim radnicima. Pri povratku u Crnu Goru, kako navodi, potrebna je važeća kovid potvrda ili negativan antigenski test

9701 pregleda 8 komentar(a)
Srđan Kovačević, turistički radnik, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Srđan Kovačević, turistički radnik, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prisutne su nerealne kovid mjere zbog kojih smo izgubili postsezonu i potrebno je promijeniti način odnošenja prema turistima. Crnogorci su pokazali hrabrost u jesenjem periodu i nijedna turistička grupa nije imala ispod 85 posto vakcinisanih putnika. Dešavale su se i grupe putnika sa sto posto vakcinisanih, ocijenio je u Bojama Jutra na Televiziji Vijesti poručio Srđan Kovačević, turistički radnik, ističući da je turizam privredna djelatnost na koju je koronavirus najviše uticao.

Govoreći o turističkim destinacijama, Kovačević je kazao da Turska za dvije godine nikada nije imala restriktivne mjere i da su turisti bili povlašćeni u odnosu na lokalno stanovništvo, čime je postala destinacija broj jedan među crnogorskim putnicima.

On je poručio da se politika zatvaranja nije pokazala preefikasnom, te da je nametala probleme kako putnicima tako i turističkim radnicima. Pri povratku u Crnu Goru, kako navodi, potrebna je važeća kovid potvrda ili negativan antigenski test.

Novogodišnji praznici je period kada Crnogorci najviše putuju, ističe Kovačević, i dodaje da su najaktuelnije destinacije zemlje regiona, Turska, Ohrid Mađarska kopnenim putem, pa i Grčka uprkos rigoroznim antikovid mjerama.

Naveo je da od ambasada dobijaju šture informacije o uslovima putovanja i novim antikovid mjerama, što dodatno otežava informisanje putnika o uslovima ulaska u određene države.

Kovačević se nada da ćemo od proljeća putovati normalno i pozvao da se građani pridržavaju mjera kako bi se zaštitili od koronavirusa.

Bonus video: