Stanić: Razgovarali smo samo sa Starom gardom, cilj promjena upravljanja Cetinjem

Stanić nije odgovorio na pitanje da li će tražiti mjesto gradonačelnika, već je kazao da je prioritet napraviti diskontinuitiet sa dosadašnjim načinom vladanja, ali i da nema promjena koje bi "bile loše kao promjene od 30. avgusta" prošle godine

14263 pregleda 18 komentar(a)
Stanić, Foto: TV Vijesti
Stanić, Foto: TV Vijesti

Socijaldemokratska partija (SDP), koja je na lokalnim izborima na Cetinju osvojila osam mandata, u proteklih desetak dana razgovarala je o formiranju vlasti u prijestonici samo sa Starom gardom LSCG-a, kazao je šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

On je u Bojama jutra na TV Vijesti rekao da je koncept liste "SDP i građani - svim srcem za Cetinje" bio promjena upravljanja Cetinjem koje, kako je kazao, nije bilo dobro za građane 30 godina, jer je bilo previše okrenuto pitanjima koja nisu usmjerena na svakodnevni život Cetinjana, odnosno na ona koja ne rješavaju pitanja vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, zapošljavanja, sređivanja parkova...

"Za taj koncept je potrebna dominanta uloga sa liste SDP-a i građana", istakao je Stanić, podsjetivši da se na njihovoj izbornoj listi nalazilo 17 članova SDP-a i 16 dosad politički neangažovanih pojedinaca.

"Zbog toga imamo posebnu obavezu da pokažemo da ovaj koncept može biti pobjednički i dovesti do značajnog poboljšanja", poručio je on.

Stanić nije odgovorio na pitanje da li će tražiti mjesto gradonačelnika, već je kazao da je prioritet napraviti diskontinuitiet sa dosadašnjim načinom vladanja, ali i da nema promjena koje bi "bile loše kao promjene od 30. avgusta" prošle godine.

Ukazao je na nedostatak radnih mjesta, kazavši da planiraju "ozbiljnu akciju".

"Smatramo da uz pomoć lokalne biznis zajednice možemo doći do otvaranja još nekoliko stotina radnih mjesta", dodao je, pojasnivši kako je plan privući investitore koji bi otvorili manje kolektive od po 20, 30 zaposlenih.

Komentarišući aktuelnu epidemiološku situaciju, izazvanu koronavirusom, Stanić je ocijeno da je ona dokaz neozbiljnosti Ministarstva zdravlja u kreiranju i donošenju protivepidemijskih mjera.

"Na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa sjedi čovjek koji nije vakcinisan. Ministarka zdravlja poziva građane da se vakcinišu, a njen pretpostavljeni je jedini premijer u Evropi koji se nije vakcinisao", istakao je on.

Bonus video: