Ima li spasa za bolnicu Meljine: "Vrlo teška situacija, nedostaje kadra i finansijskih sredstava"

Sudski epilog čeka istraga pokrenuta 2020. godine protiv vlasnika bolnice, biznismena Duška Kneževića, nekadašnjeg direktora Budimira Šegrta i njegovog tadašnjeg zamjenika Radivoja Božovića

11566 pregleda 2 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Bolnica Meljine, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Gotovo godinu i po od uvođenja stečaja, stanje u bolnici Meljine direktorica opisuje Olivera Elez opisuje kao "vrlo tešku situaciju".

"Mi smo imali dobre uslove više godina, ali sada se stanje zaista komplikuje zbog izuzetnog nedostatka kadra, a takođe i finansijskih sredstava", kazala je Elez.

Pošto nemaju para za ljekove, gorivo i plate, bolnica bi mogla da se zatvori do kraja mjeseca, upozorio je prije dva dana stečajni upravnik Žarko Ostojić, u pismu Vladi i nadležnim resorima i ustanovama.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović danas kaže da će inicirati hitan sastanak sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja (MFSS), iako su ih, kaže, održavali više puta.

A sudski epilog čeka istraga pokrenuta 2020. godine protiv vlasnika bolnice, biznismena Duška Kneževića, nekadašnjeg direktora Budimira Šegrta i njegovog tadašnjeg zamjenika Radivoja Božovića.

Oni negiraju optužbe da su nezakonitim stavljanjem hipoteke na imovinu bolnice, njenu vrijednost umanjili za preko 11 miliona eura.

Zbog nedostatka kadra, ova bolnica ne prima više post-kovid pacijente iz Kotora i Bara.

U bolnici je trenutno oko 140 zaposlenih, a najmanje je medicinskog kadra.

Elez kaže da zbog neriješenog statusa ustanove, ne mogu da motivišu nikog da ostane.

Knežević je prije par dana za Radio Jadran Novi rekao da su aktuelnoj Vladi predlagao dogovor oko bolnice, ali da je izostala reakcija. U Vladi razmišljaju o preuzimanju bolnice.

U rješavanje problema se uključila i Opština, odakle poručuju da Herceg Novom treba bolnica Meljine.

Jedan od razloga je i zdravstveni turizam, a i Institut "Simo Milošević umnogome zavisi od ove bolnice.

Bonus video: