Još se ne zna kada će početi drugo polugodište, prosvjetari strahuju od onlajn nastave

Iz MPNKS poručuju da odluka zavisi od broja inficiranih pred planiran početak. Prosvjetarima prihvatljivije odlaganje nego onlajn nastava koja, kako kaže Leković, zahtijeva veću organizaciju

5296 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Konačnu odluku o početku školske godine Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) još uvijek nije donijelo, prati se epidemiološka situacija, rekla je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti Biljana Joksimović iz ovog Ministarstva.

Ističe da će svaku odluku koju donese Ministarstvo usaglasiti sa preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstva zdravlja.

"Svi roditelji i djeca će imati pravovremenu informaciju. Odluka zavisi od broja inficiranih građana. Skijališta su puna, mi ne možemo znati koliki će biti broj pred sami početak drugog polugodišta", rekla je Joksimović.

Prosvjetna radnica Olivera Leković kazala je da prosvjetari strijepe da se ne desi najgori scenario - onlajn nastava.

"Najmanje popularna je onlajn nastava i strahujemo da taj scenarij ponovo ne doživimo. U slučaju da se odlučimo na to, mislim da je krajnje vrijeme da znamo kako će se nastava organizovati jer to i u školi i među porodicama zahtijeva drugačiju organizaciju", ističe Leković.

Ipak, dodaje da se nadaju da se to neće desiti.

"Kroz iskustvo do sada vidimo da održavanje nastave u školama se nije značajno odražavalo na broj zaraženih".

Zbog toga što su škole na sjeveru nezagrijane, nastavnicima na sjeveru je prihvatljivo odlaganje.

"A kada krenemo da se ta nastava održava, pa makar i skraćeno", poručila je Leković.

Bonus video: