Nrekić i saradnici voljni da se sa Tužilaštvom sporazumiju o priznanju krivice?

"Sve što se radi danas, radi se gore nego što smo mi radili", kazao je Nrekić, koji tvrdi da nije kriv

21779 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivši predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić uvjerava da nije kriv za nezakonito zapošljavanje 84 osobe, kako je navedeno u optužnom predlogu Specijalnog državnog tužilaštva.

On je to saopštio Televiziji Vijesti, nakon što je sutkinja specijalnog odjeljenja Ana Vuković, zbog bolesti okrivljenog Milazima Mustafe početak suđenja odgodila za 22. februar.

"Ja mislim i smatram da nijesam kriv, niko od nas nije kriv jer vidi se šta se radi u Crnoj Gori tako da apsolutno ne krivim sebe ni najmanje ni ove moje saradnike", rekao je Nrekić.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević potvrdila je na pitanje sutkinje Vuković da se u ovom slučaju razmatraju sporazumi o priznanju krivice, te da se konačna odluka o tome da li će biti postignuti može očekivati do narednog ročišta. Iako tvrdi da je nevin, za Nrekića bi to vjerovatno bilo prihvatljivo.

"Možda ću, ali što se tiče toga nisam kriv i nisam kriv. Sve što se radi danas, radi se gore nego što smo mi radili", kazao je on.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da su svi optuženi voljni da potpišu sporazume, po kojima će morati da isplate dio novčane kazne, dok se zatvorska razmatra.

O sporazumu nije želio da govori optuženi Ilir Čapuni, bivši predsjednik ulcinjske Skupštine opštine, koji se tereti da je nezakonito zaposlio sedam osoba.

"Ja jesam jedan od okrivljenih u zemlji u kojoj je pravda na škatljivim i trulim daskama i dalje se osjećam da nismo radili ništa mimo zakona i pozitivnih propisa u Crnoj Gori", kazao je on.

Na spisku optuženih nalaze se još sekretar Sekretarijata za finansije i bužet u Opštini Ulcinj Sead Osmanović, načelnik komunalne policije Milazim Mustafa, načelnik ulcinjske Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i bivši sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta Mustafa Gorana.

Za različiku od Čapunija, oni se terete da su krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru sa Nrekićem, koji je dao saglasnost za zapošljavanje.

Bonus video: