Dokumentarni serijal "Junaci doba zlog" na TV Vijesti

Autori serijala uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret prije svega političara, ali i javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba

15891 pregleda 63 reakcija 20 komentar(a)
Dokumentarni serijal „Junaci doba zlog“, Foto: Junaci doba zlog
Dokumentarni serijal „Junaci doba zlog“, Foto: Junaci doba zlog

Dokumentarni serijal "Junaci doba zlog" svojevrsna je vrsta video testamenta generacijama koje dolaze: na jednom im je mjestu servirana priča o tome ko im je sve, kao savremenik, omogućio i činio život takvim kakav imaju. Ali, ovaj serijal je i neka vrsta brevijara koja će starijima poslužiti da se gorko prisjete ko im je sve i na koje načine, zahvaljujući i njihovoj svijesti i savjesti, crtao mapu života svih ovih godina.

Autori serijala „Junaci doba zlog“ uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret prije svega političara, ali i javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba.

U prvom dijelu serijala, koji je rađen po knjizi „Junaci doba zlog“ Slaviše Lekića, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović.

Ovaj dokumentarni serijal, pored Lekića, kao koscenaristkinje potpisuju Sanja Lončar i Jovana S. Polić, od kojih je prva urednica, a druga rediteljka serijala emisija.

Serijal „Junaci doba zlog“ gledajte ponedjeljkom od 20 sati na TV Vijesti.

Bonus video: