Radnica podgoričke osnovne škole prijavila nadređenog za mobing i seksualno uznemiravanje

Taj Podgoričanin u razgovoru za "Vijesti" demantovao je njene optužbe, tvrdeći da je "haranga protiv njega malo i politički motivisana"

20953 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pedesetdvogodišnja radnica jedne podgoričke Osnovne škole podnijela je podgoričkog policiji, resornom ministarstvu i ombudsmanu prijavu protiv svog nadređenog kog tereti za mobing i seksulano uznemiravanje.

Taj Podgoričanin u razgovoru za "Vijesti" demantovao je njene optužbe, tvrdeći da je "haranga protiv njega malo i politički motivisana".

Redakciji "Vijesti" dostavljene su izjave radnice poslate nadležnim institucijama i njena krivična prijava koja je juče dostavljena podgoričkoj policiji. Nakon što je i prijavljeni saslušan, predmet je u redovnom postupku proslijeđen Sudu za prekršaje, a Podgoričaninu je na tert stavljeno drsko ponašanje.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su da su preduzeli korake iz svoje nadležnosti kako bi se rasvijetlile sve okolnosti.

Radnica je za "Vijesti" ispričala da je nadređeni progoni od minulog ljeta, kada je izabran za vršioca dužnosti. Tvrdi da je uvijek kada mu donese kafu, pozivao da je odveze kući, da izađu na piće, a onda "skrenu negdje i provedu se":

"Uz vulgarnosti i šta bi on meni sve tu radio. Sramota me da ponovim što je govorio... Ponavljao je da treba da vidim šta on može da mi uradi. Bilo me je strah da ostanem nasamo sa njim", ispričala je.

Kazala je i da se žalila kolegama, članovima porodice, prijateljima, a novinarki je pokazala i broj propuštenih poziva koji je na privatni telefon imala od nadređenog, nekada i u poslijednodnevnim satima.

Objasnila je i da zbog straha od nadređenog nije ranije prijavila slučaj:

"Plašila sam se od njega. I da bih ostala bez posla. Plašila sam se i da me ne presretne na ulici".

Njen šef tvrdi da ništa od toga nije tačno i da su tu ženu drugi iskoristili da mu naprave problem prilikom reizbora na funkciju:

"Kod mene je bila zaštićena. Dao sam joj slobodnih dana u više navrata. Pred Novu godinu, kada je tražila da posjeti grob svog sina, rekao sam da ne može, jer je to više puta zloupotrijebila... Ta gospođa zalupila mi je vrata i ja sam je pozvao da mi vrati ključeve od kancelarjie i škole i da ih preda drugoj radnici".

Bonus video: