Autobuski prevoznici od ponedjeljka najavljuju protestne vožnje i blokadu saobraćaja u Podgorici

Iako smatraju da su zahtjevi prevoznika realni, iz Ministarstva kapitalnih investicija kažu da su oni uradili sve što su mogli

9465 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nakon mjesec predaha, vozači u Podgorici ponovo bi se mogli naći u ovakvoj situaciji već od ponedjeljka. Autobuski prevoznici u našim Bojama jutra najavili su nove protestne vožnje ako ne dobiju još dvije rate pomoći koje su im iz Vlade obećane u aprilu prošle godine.

"Od 14 do 17 časova, svaki dan će biti protesti. Šta poručujete vozačima? Da se nadaju da će neko iz Ministarstva finansija da nam odgovori. Ja sam rođeni Podgoričanin, teško mi je da blokiram svoj grad, ali morate da nas shvatite, mi smo dovedeni do zida", kazao je Davor Dokić iz nevladine organizacije (NVO) Klaster prevoza

Iako je za drugu tranšu Ministarstvo kapitalnih investicija obezbijedilo 330 hiljada, prevoznici od Vlade traže još 120 hiljada da bi svi mogli da dobiju pomoć od po 500 eura po autobusu, s obzirom da se neki u prvom krugu nisu prijavili. Iako smatraju da su zahtjevi prevoznika realni, iz Ministarstva kapitalnih investicija kažu da su oni uradili sve što su mogli.

"Nama već pristižu zahtjevi svih prevoznika, zaključak Vlade je da početkom 2022. godine realizujemo odluku, odnosno dodjelu u visini 330 hiljada eura. Mi smo sada u poziciji da ne možemo ništa konkretno da odradimo", saopštio je direktor Direktorata za drumski saobraćaj Lazar Miljanić.

"Mi imamo šest rata pomoći po 500 eura,to je naš osnovni zahtjev. Mi sad ako počnemo da dijelimo po 500 eura, tu će da nedostaje 120 hiljada. Koga sa spiska mi da skinemo?”, upitao je Dokić.

Da li će ponedjeljak biti dan kada nas ponovo očekuje saobraćajni kolaps u Podgorici, znaće se već u petak do kada će prevoznici čekati da im nadležni odgovore na zahtjeve. Napominju da su se paralelno obraćali i Ministarstvu ekonomskog razvoja, ali da odgovor nisu dobili.

Bonus video: