Mrdović: Utvrditi da li je Abazović posjetu Porfiriju iskoristio za državne poslove

"Imamo rasulo pravnog sistema, nemamo osnovne zakone, Zakon o Vladi i Zakon o Skupštini. To znači da u ovom času Vladu, iako joj je pokrenuto
nepovjerenje, ništa ne sprečava da odluči o ovom pitanju", objašnjava

12150 pregleda 11 komentar(a)

Sadržaj Temeljnogg ugovora mogla je da objavi i Vlada Crne Gore s obzirom na interesovanje javnosti, kazala je u Bojama jutra na TV Vijesti Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

Smatra da je na sceni politički rat između predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Dritana Abazovića.

"Imamo rasulo pravnog sistema, nemamo osnovne zakone, Zakon o Vladi i Zakon o Skupštini. To znači da u ovom času Vladu, iako joj je pokrenuto nepovjerenje, ništa ne sprečava da odluči o ovom pitanju", objašnjava Mrdović.

Navodi da se iz medija saznalo sa privatnu posjetu Abazovića patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju i da treba provjeriti da li je tu posjetu iskoristio za neke državne poslove.

"Ukoliko jeste i za neke političke i druge dogovore, onda postoje neke institucije koje to treba da utvrde i provjere da li je došlo do narušavanja nekog javnog interesa", poručila je.

"Smjene koje Krivokapić sprovodi posledica su pravnog rasula i nepostojanja zakona koji bi to ograničili u situaciji kad se pokrene nepovjerenje Vladi", kazala je Mrdović.

Bonus video: