Visoki policijski funkcioneri koji su omogućili ustoličenje Joanikija u posjeti Beogradu

Iz vrha policije kazali su za TV Vijesti da je riječ o posjeti koja je dogovorena početkom decembra prošle godine, ali se poklopila sa političkim turbulencijama u Crnoj Gori

16697 pregleda 24 reakcija 22 komentar(a)
Policijske snage na Cetinju u septembru prošle godine, Foto: Boris Pejović
Policijske snage na Cetinju u septembru prošle godine, Foto: Boris Pejović

Četiri visoka funkcionera Uprave policije od juče su u Beogradu u dvodnevnoj posjeti tamošnjoj Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ), potvrđeno je Televiziji Vijesti iz vrha Uprave policije.

U Beogradu su vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije Miloš Rakonjac, komandant Posebne jedinice policije Miloš Peković, Petar Knežević i Nikola Prodanović iz Protivterorističke jedinice.

Iz vrha policije kazali su za TV Vijesti da je riječ o posjeti koja je dogovorena početkom decembra prošle godine, ali se poklopila sa političkim turbulencijama u Crnoj Gori.

Članovi te policijske delegacije postali su široj javnosti poznati nakon akcije kojom je obezbijeđeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Rakonjac je predvodio akciju, kojom je sa svojim kolegama, bezbjedno sproveo Joanikija i srpskog patrijarha Porfirija do Cetinjskog manastira. On je u aprilu prošle godine postavio Pekovća za komandanta PJP.

Petar Knežević je bio u helikopteru sa Joanikijem i Porfirijem. Prodanović je kratko bio savjetnik predsjednika Skupštine Alekse Bečića, ali je ostavku podnio 8. decembra.

Bonus video: