Ne propustite još jedno izdanje emisije "PutokaZZZ"

Emisija se realizuje u saradnji Televizije Vijesti i Zavoda za zapošljavanje

11482 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Večeras u terminu od 21 sat na Televiziji Vijesti ne propustite još jedno izdanje emisije “PutokaZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

I ova godina kao i prethodna sa sobom će nositi dosta izazova u oblasti zapošljavanja.

Dugotrajna nezaposlenost, naročito među mladima, jedan je od ključnih izazova crnogorskog tržišta rada, gdje je naglašena potreba za sprovođenjem različitih aktivnih mjera tržišta rada, pri čemu vodeći cilj nije samo da se obezbijede razvoj vještina i mogućnosti za zapošljavanje, već i da se pristupi rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti. Jedan od načina da ova populacija dođe do posla je I pokretanje sopstvenog biznisa.

U večerašnjoj emisiji donosimo priču o Mileni Radović, koja je dobila novac u posljednjem pozivu, i mogućnost da pokrene sopstveni biznis. Mlada profesorica engleskog jezika, otvorila je dvojezični kreativno edukativni centar za djecu.

Predstavljamo i neke već gotove i uspješne priče iz prethodnih poziva.

Nikšićanka Zorica Garčević je već kao desetogodišnjakinja počela da pravi kolače i torte i sad uspješno vodi svoj biznis – radionicu "I&D French Taste’’. Osim slanih peciva, sitnih kolača i klasičnih torti, u radionici pravi francuske torte.

Ljiljana Irić iz Pljevalja otvorila je radnju za prodaju i ugradnju vodovodnog materijala i sanitarnih uređaja.

Dovoljno razloga da i večeras gledate PutokaZZZ.

Bonus video: