Saveljić: Situacija sa mladunčetom lava ozbiljna, intenzivni problem sa krijumčarenjem egzotičnih životinja

Saveljić je pojasnio da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere, dronove...

12996 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri mjeseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna, kazao je Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine.

On je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti istakao da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Saveljić je kazao da je Agencija došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

"Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore", istakao je Saveljić u Bojama jutra.

Pojasnio je da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji tako što će organizovati svoje volontere, dronove..

"Takođe opština Budva je pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja", kazao je Saveljić.

Dodaje i da nije ljubitelj zooloških vrtova, te da smatra da su to "nekakvi kazamati gdje životinje stvarno pate, jer divlja životinja, a posebno životinja prostranstava pati u kavezima"

Bonus video: