Gradski prevoz u Podgorici skuplji od idućeg ponedjeljka

Karta od 180 minuta više neće biti aktuelna

4976 pregleda 13 komentar(a)
Bulatović, Foto: TV Vijesti
Bulatović, Foto: TV Vijesti

Gradski prevoz u Podgorici biće skuplji od ponedjeljka.

"Karte će biti skuplje od 14. februara, u gradu će biti jedan euro cijena jedne vožnje, na prigradskim linijama oko 30, 40 centi. Ono što je možda najbitnije je najveći broj putnika neće osjetiti poskupljenje a to su đaci i radnici u gradu, najveći broj korisnika je iz te grupe ljudi. Dvadeset pet eura će ostati đačka karta, to smo se nekako jedva odlučili, a jako teško poslujemo, radnička će ostati 30 eura, a na prigradskim linijama će doći do povećanja i mjesečnih karata", kazao je Janko Bulatović, vlasnik autoprevoznika, u gostovanju u Bojama jutra.

Dodao je i da karta od 180 minuta više neće biti aktuelna. "Obavijestili smo Sekretarijat za saobraćaj u toku jučerašnjeg dana i nijesmo još uvijek dobili odgovor, ali dobili smo poziv od gradske uprave na jedan sastanak koji će se sjutra održati, možda će izaći sa nekim predlogom."

"Mi ne možemo više finansirati taj projekat, u jednoj izjavi prije nekoliko dana sekretarka za saobraćaj nije ni pomenula da prevoznici trpe gubitke, što mi je malo čudno kao nekome ko ima saradnju višedecenijsku sa tim insitucijama", rekao je Bulatović.

Bonus video: