Perić: Realne pretpostavke da će Abazović biti mandatar, svako sada uživa u plodovima koje je posijao

"Tehnička bi trebalo valjda da pripremi izbore. Kažem valjda zato što ona ima pun mandat, ima gomila redovnih aktivnosti koje se moraju obavljati jer život ne staje", rekao je Perić

14099 pregleda 14 komentar(a)

Prema onome što je rečeno u zadnjih 15-20 dana sada već izvjesno ulazimo u proces zaokruživanja formiranja nove vlade, odnosno traženje mandatara koji će imati 41 glas i izvjesno je da će koalicija "Crno na bijelo" imati svog mandatara, kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti Srđan Perić iz Organizacije KOD.

"Sve se češće čuje i sve su realnije pretpostavke da to bude predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i da će se ta većina zaokružiti u narednih nekoliko dana i formalizovati izvjesno kroz mandat koji će dati predsjednik države", rekao je Perić.

Smatra da ćemo najdalje za mjesec dana imati novog premijera i vladu.

"Vlada je vlada po Ustavu, ona nema prefikse u Ustavu, ali po svom karakteru da li će ona biti manjinska ili tehnička... Tehnička bi trebalo valjda da pripremi izbore. Kažem valjda zato što ona ima pun mandat, ima gomila redovnih aktivnosti koje se moraju obavljati jer život ne staje ali suštinski vi dobijate vladu koja je svojim karakterom manjinska vlada kojoj ukupnu podršku obezbjeđuju poslanici koji ne bi bili uključeni u izvršnu vlast", objašnjava Perić.

Poručuje da "svako sada uživa u plodovima koje je posijao u zadnjih manje od godinu i po dana".

"Dakle iznevjeravanje izborne volje se počelo dešavati onog trenutka kada ste preuzeli prakse prethodne vlasti, potpune partitokratije, partijskog zapošljavanja, odbacivanje drugačijeg mišljenja, napada na ljude koji drugačije misle. U tom trenutku kada ste preuzeli tu praksu vi ste počeli da iznevjeravate tu izbornu volju", rekao je Perić.

Bonus video: