Vukčević: Političari se ponašali prilično nezrelo, više kao demagozi, manje kao lideri

"Ako je ona prethodna Vlada, kako su je oni zvali, bila odnarođena, ova je bila odparlamentovana, jednostavno nije komunicirala sa parlamentom na pravi način"

3943 pregleda 3 komentar(a)

Cijela ova politička situacija nastala je prije svega zbog nedostatka dijaloga i ono što što gledamo ovih dana jeste samo jedno turbulentno ponašanje koje je zasnivano na negativnim emocijama koje su uzrok nekog ranijeg nedogovaranja.

To je u Bojama jutra na TV Vijesti rekao Srđan Vukčević, poslovni konslultant, stručnjak za psihologiju i komunikaciju.

On smatra da je situacija u kojoj Vlada nije komunicirala na pravi način sa parlamentom, koji predstavlja građane, trajala predugo.

"Ako je ona prethodna Vlada, kako su je oni zvali, bila odnarođena, ova je bila odparlamentovana, jednostavno nije komunicirala sa parlamentom na pravi način. Poslanici su to u nekom momentu osjetili, i kad se to osjetilo došlo je do nekih neprijatnih situacja između parlamenta i Vlade i naravno to je kulminiralo nekim potezima nekih partija koje su odlučile da to prekinu", rekao je Vukčević.

Kada se to desilo, uslijedile su reakcije sa svih strana.

"Možemo da kažemo da su se političari u ovom trenutku ponašali prilično nezrelo za funkcije koje obavljaju, zato što isijavaju određene vrste negativnih emocija zbog lične povrijeđenosti koje više priliče demagozima a manje liderima na tim pozicijama", ocijenio je.

Ističe da je manjak odgovornosti trend.

"U nedostatku argumenata sve češće se koristi sila moći i njena svrha je da trenutno taj lider, osoba ili političar preživi krizu dana. Zato što on mobiliše određene ljudi koji će biti navijači, koji će komentarisati po portalima, lajkovati, šerovati neke njihove objave, izjave, tekstove i tako dalje da bi se oni i dalje osjećali dobro jer se očigledno osjećaju jako povrijeđeno i jako slabo", rekao je Vukčević.

Bonus video: