Živković: Nekretnine koje se rentiraju ne odgovaraju cijeni, a kirije ne odgovaraju crnogorskoj realnosti

Agent za nekretnine Stefan Mišković istakao je da na cijenu zakupa utiče niz fakora, od kojih je lokacija presudna i definiše cijenu, a smatra da cijene nekretnina nisu drastično skočile

4613 pregleda 29 reakcija 5 komentar(a)

Kako je nastupila pandemija koronavirusa problem podstanara se ogolio, tako da podstanari danas žive najteže godine. Mi smo ti koji moramo da damo jednu platu za kirije, rekao je Dragan Živković iz Udruženja podstanara Crne Gore.

"Kirije su nerealno velike. Biti podstanar uvijek je loše, međutim u posljednje dvije godine biti podstanar je patnja", rekao je Živković.

Kao problem ističe to što često nekretnine koje se rentiraju ne odgovaraju cijeni, a kirije ne odgovaraju crnogorskoj realnosti.

"Mi nemamo intervenciju države koja bi uvela kazne za enormne kirije, mi ustvari svjedočimo da uopšte nema interesovanja državnih organa da se bave tim problemom", rekao je Živković.

Agent za nekretnine Stefan Mišković istakao je da na cijenu zakupa utiče niz fakora, od kojih je lokacija presudna i definiše cijenu.

Drugi bitan faktor je stepen opremljenosti i kvalitet opremljenosti prostora.

"Mnogo je lakše i brže izdati stan koji je u novogradnji, u novoj zgradi i koji je opremljen sa novim namještajem nego nešto što se nalazi u starijim zgradama i nešto što je već dugi niz godina rentirano pa je došlo do određene pohabanosti namještaja", objašnjava Mišković.

On, kako kaže, ne dijeli mišljenje sa podstanarima da su cijene drastično skočile.

Bonus video: