Prvi kruzeri u Luku Kotor stižu u martu, očekuje se oko 2.000 putnika

"Kod kruzing turizma je specifičnost u tome što se rezervacije prave i do dvije i do tri godine unaprijed, zato kažem da smo kod plana poslovanja mi bili oprezni i negdje realno procijenili na osnovu analize tržišta"

3872 pregleda 2 komentar(a)

Planom poslovanja za 2022. godinu Odbor predsjednika Luke Kotor predvidio je neku realnost u očekivanju kruzera, a taj broj se kreće oko 240-250 brodova, kazala je u Bojama jutra na TV Vijesti Ljiljana Popović Moškov, predsjednica Odbora direktora Luke Kotor.

To je, kako je kazala, na nivou 50 odsto svih rezervacija koje u ovom trenutku imaju.

"Kod kruzing turizma je specifičnost u tome što se rezervacije prave i do dvije i do tri godine unaprijed, zato kažem da smo kod plana poslovanja mi bili oprezni i negdje realno procijenili na osnovu analize tržišta, razgovora sa Soreks agentima, rezervacijama izleta i ostalog da bi taj broj ove godine mogao biti oko 240-250 brodova ili 128.000 putnika", rekla je Popović Moškov.

Prvi kruzeri, njih šest, očekuju se u martu, a doputovaće oko 2.000 putnika.

"Najveću dinamiku očekujemo u aprilu, kad su kružna putovanja u pitanju. To je negdje od aprila pa sve do oktobra mjeseca, gdje očekujemo da bi broj mjesečnih uplovljavanja mogao da bude i 35 i 40 kruzera i sa mnogo većim brojem ljudi koji će posjetiti naš grad", rekla je Popović Moškov.

Bonus video: