Marković: Ukoliko SNP uđe u manjinsku vladu ona dobija potpuno drugi kontekst

U toku nedjelje očekuje razrješenje političke krize u toku nedjelje

23416 pregleda 31 reakcija 17 komentar(a)

Ukoliko Socijalistička narodna partija (SNP) uđe u manjinsku vladu ona dobija potpuno drugi kontekst, zato što onda koalicija "Crno na bijelo" neće biti jedini predstavnici dosadašnje parlamentarne većine koji će napraviti jednu vrstu kohabitacije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i manjinskim strankama, tako da vjerujem da će do kraja ove sedmice SNP izaći sa konačnim stavom oko manjinske vlade.

To je u Bojama jutra na TV Vijesti kazao novinar Nikola Marković.

On misli da u ovoj nedjelji očekuje razriješenje duboke političke krize koja drma društvo i državu.

"Mislim da je pravo i najpoštenije rješenje da se ide na izbore i da na ovim izborima političari i političke stranke konačno kažu kakvi su im planovi i da se toga pridržavaju, da kažu ko im je prihvatljiv partner, je li to DPS ili nije, koje su im vizije, strategije, jer se mi građani određujemo za koga ćemo glasati upravo na osnovu onoga što oni obećaju građanima", kazao je Marković. Navodi da će manjinska vlada biti komplikovana, zato što je sama po sebi nestabilna.

"Ukoliko bi SNP podržao manjinsku vladu to bi značilo ulaženje u dodatnu destabilizaciju političkih prilika u Crnoj Gori, ja mislim da to nije prirodno. Poslanici formalno mogu da glasaju kako hoće, partije mogu da prelaze jedni kod drugih, ali moramo odvojiti formu od suštine. Suštinski političari bi trebalo u parlamentu i u vladi da zastupaju one stavove i bore se za one vrijednosti koje su proklamovali tokom predizborne kampanje", rekao je Marković. Poručio je da postoje zakonski uslovi koji se moraju ispuniti i da vjeruje će se u narednih pet do deset dana politička situacija razriješiti.

Bonus video: