Cijene taksija ostaju iste

Palović kazao kako smatraju da bi podizanjem cijena postigli kontraefekat i izgubili mušterije

4881 pregleda 39 reakcija 6 komentar(a)
Pavlović, Foto: TV Vijesti
Pavlović, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Sindikata strukovnih taksista Branislav Pavlović kazao je u Bojama jutra da cijene taksi prevoza zasad neće poskupljivati, uprkos stalnom rastu cijene goriva. Najavljeni protesti ako ne bude odgovora nadležnih.

"Troškovi života su enormno poskupili, 'divljaju' cijene goriva, i mislimo da bismo postigli kontraefekat i izgubili mušterije. Razmišljali jesmo, ali nismo donijeli takvu odluku", rekao je Pavlović.

Rekao je da ne vide rješenje problema u auto-taksi prevozu, jer nadležne institucije ćute. Naveo je da su od kraja 2020. poslali više od 50 dopisa Vladi i nadležnim ministarstvima, podsjetivši da su se 19. januara obratili i Skupštini, tražeći da se hitno organizuje sjednica gdje bi se raspravljalo o cijenama naftnih derivata i smanjenju akciza.

"Izvršni odbor je odlučio da sačeka do kraja nedjelje, da se vidi da li će se nešto na političkoj sceni iskristalizovati. Ako ne, u toku iduće nedjelje ćemo poslati pisma nadležnim institucijama, ko bude tamo sjedio, i poslije toga u roku od 15 dana krenućemo u organizaciju protesta", zaključio je Pavlović.

Bonus video: