Rađenović: U martu ćemo od Vlade tražiti da raskine saradnju sa Pomorskim saobraćajem; Ban: Vlast juriša na privredu

Kakva je budućnost trajektne linije Kamenari - Lepetane?

18726 pregleda 23 reakcija 14 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Predsjednik Upravnog odbora JP Morsko dobro Blažo Rađenović kazao je da će početkom marta Vladi biti poslata dokumentacija kako bi Vlada raskinula saradnja sa Pomorskim saobraćajem.

"Početkom marta Upravni odbor Morskog dobra održaće se sjednica početkom marta i biće pripremljena dokumentacija koja će ići ka Vladi da se stavi van snage zaključak iz 2019. kojim se odobrava da se nastavi saradnja sa Pomorskim saobraćajem", rekao je Rađenović u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Izvršni direktor firme "Pomorski saobraćaj" Dejan Ban kazao je da postoje odluke Vlade i da su one obavezujuće za JP Morsko dobro.

"Morsko dobro je izvršni organ i postupa po organima Vlade i ne mogu da izdaju javna dobra bez odluka Vlade. Ovdje je suština da je ta odluka primjenjivana i na Pomorski saobraćaj i na sve korisnike Morskog dobra tokom 2020. godina. Naprasno odluka koja nije mijenjana 2021. nekako sasvim slučajno, poklapa se sa dolaskom novog rukovodstva i ona prestaje da bude primjenjivana. Tražili smo obrazloženje i imamo dva - jedan da nijesmo potpisali aneks, a drugo je da smo mi ugovorili u relativnim odnosima u procentima naknadu, a ne u apsolutnim... Suština je da ova vlast juriša na privredu kao na neprijateljsku vojsku", rekao je Ban.

Gosti večerašnjeg Reflektora, pored Rađenovića i Bana su savjetnik za odnose sa javnošću u kabinetu ministra kapitalnih investicija Draško Lončar i novinar Siniša Luković.