Jokić: Smanjen broj novozaraženih ali i vakcinisanih, apel da stignemo do čarobne brojke od 80 odsto

Jokić je kazao da je svake nedjelje broj zaraženih koronavirusom u opadanju i da je broj dnevnih pregleda u centru za odrasle na Starom Aerodromu i centru za djecu u Tološima ukupno oko 250

3866 pregleda 8 komentar(a)
Jokić, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Jokić, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić poručio je da je broj vaksinisanih ljudi u opadanju i još jednom pozvao građane da se vakcinišu kako bismo, kako kaže, došli do "čarobne brojke od 80 odsto punoljetnih vakcinisanih građana".

Jokić je kazao da je svake nedjelje broj zaraženih koronavirusom u opadanju i da je broj dnevnih pregleda u centru za odrasle na Starom Aerodromu i centru za djecu u Tološima ukupno oko 250.

"Prošli put na gostovanju kazao sam da ćemo vratiti izabrane ljekare na Stari Aerodrom i koristim priliku da se zahvalim građanima Starog Aerodroma koji su strpljivo bez ijedne pritužbe I žalbe istrpljeli sve ovo što se desilo u poslednjih godinu dana kada je otvoren kovid centar na Starom Aerodromu. Zbog smanjenog broja novozaraženih razmišljali smo kao menadžment da vratimo izabrane ljekare na Stari Aerodrom, tamo uglavnom funkcioniše šest ljekara, 3 u jednoj i 3 u drugoj smjeni, 1 ljekar je sada u kovidu, a 1 na specijalizaciji i sada rade 4 ljekara. Građani mogu da koriste kompletnu radiološku dijagnostiku na Starom Aerodromu, laboratorijski dio se radi u drugim centrima a to je Konik, Pobrežje i u bloku 5", poručio je Jokić.

Jokić je kazao da je od ponuđenih vakcina kod građana je fajzer i dalje broj jedan, pogotovo kada se govori o trećoj "buster" dozi.

Bonus video: