U fabrici za proizvodnju čipsa u Tuzima planirano zaposlenje 200 radnika i saradnja sa oko 150 proizvođača krompira

Od Opštine Tuzi su dobili odobrenje za gradnju novog objekta. Za godinu i po, sve bi trebalo da bude pod jednim krovom, najsavremenije linije za čips, smoki i pomfrit

18555 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Crnogorski čips, zajednički projekat naših i kosovskih investitora, trebalo bi brzo da stigne u prodavnice. U Tuzima se gradi novi objekat, u planu je zapošljavanje oko 200 radnika i saradnja sa oko 150 proizvođača krompira.

Fokus je na kvalitetu proizvoda, poručuju suvlasnici, dodajući da će za ostalo lako.

"Krajem maja očekujemo prve kese čipsa u Crnoj Gori, već smo prije dva dana podijelili sjeme u Malesiji i Zeti, za jedno 4.000 tona", kazao je jedan od vlasnika Valentin Junčaj.

"Ideja i neka želja traje već desetak godina, sa partnerima našim sa Kosova", ističe takođe jedan od vlasnika Edin Mušović.

Prošle godine su odavde izvezli 1.400 tona krompira u fabriku na Kosovu.

Od Opštine Tuzi su dobili odobrenje za gradnju novog objekta. Za godinu i po, sve bi trebalo da bude pod jednim krovom, najsavremenije linije za čips, smoki i pomfrit.

"Do tri miliona da će biti investicija sada, zaposlenih u startu će biti do 100 ljudi, biće i do 250 ljudi. Imamo i jedno 120 proizvođača u Malesiji, plus 30 u Zeti, to je 150 proizvođača i imamo dogovor na sjever Crne Gore, radimo na tome da oni posade kasni krompir", rekao je Junčaj.

"Od ranog, srednjeg i kasnog krompira da to proširimo na čitavu teritoriju Crne Gore, negdje oko desetak hiljada tona samo za potrebe naše", ističe Mušović.

Čips koji će se proizvoditi ovdje u Tuzima biće najvišeg kvaliteta, uvjereni su vlasnici ove fabrike.

"Jedite crnogorsko, dokazalo se da imamo najkvalitetniji krompir u regionu", poručuje Junčaj.

"Najveći adut naš ovdje u svemu ovome je kvalitet sirovine, zato smo sigurni da će to da ide u jednom dobrom smjeru. Malo specifično, neke nijanse u tehnologiji, taj ukus, sa manje masnoće. Manje soli, upravo tako", dodaje Mušović.

Imaće podršku Opštine Tuzi, čak i subvencije. Konkurencija je jaka, ali planovi za čips “Made in Montenegro” su veliki.

"On će ići za tržište Crne Gore i da probamo dalje, za region, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Sloveniju, Evropu"

Konačno mi nešto da izvozimo iz Crne Gore?

"Konačno, došlo je i naših pet minuta", navodi jedan od vlasnika Valentin Junčaj.

Bonus video: