Bulajić: Tražimo da sve majke i one koje nisu mogle da se ostvare u toj ulozi dobijaju isto

"Tražimo da Ustavni sud odbaci ovo kao neustavno, i da se ponovno vrati u Skupštinu. I svaka majka, i te koje sad primaju, da isto primaju kao ove ostale", kazala je organizatorka protesta Milojka Bulajić

16771 pregleda 93 reakcija 84 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Naknade za majke troje i više djece sporne su za one koje imaju manje djece ili ih nemaju. Zato su ispred Skupštine zatražile da se to pravo proširi i na njih i da se ukinu aktuelne naknade, koje će se ponovo primati od aprila.

"Mi tražimo, da sve majke u Crnoj Gori, i one koje nijesu mogle da se ostvare kao majke, dobijaju isto. Svaka majka isto. Tražimo da Ustavni sud odbaci ovo kao neustavno, i da se ponovno vrati u Skupštinu. I svaka majka, i te koje sad primaju, da isto primaju kao ove ostale", kazala je organizatorka protesta Milojka Bulajić.

Protestu je prisustvovao i lider Radničke partije, Maksim Vučinić. On je protiv ukidanja aktuelnih naknada ali podržava zahtjev da se one prošire.

"Ovo nije vrijeme da se kritikuje zakon koji je postojao. Mi želimo upravo da proširimo taj zakon, i da dobijemo pravedno rješenje", istakao je Vučinić.

Ove majke, međutim, naglašavaju, da nastavljaju borbu.

"To je naš zahtjev, i od toga nećemo odustati. Znači, ni po koju cijenu", ističe Bulajić.

Zakon o obeštećenju bivših korisnica naknada usvojen je prošle godine glasovima dosadašnje parlamentarne većine a majke troje i više djece od aprila će ponovo primati 192 odnosno 336 eura. Do sada se za naknade prijavilo više od 10 hiljada majki.

Bonus video: