Testiranja i pregledi kovid pacijenata od ponedjeljka u Donjoj Gorici

Zakazivanja nema, a pacijenti za potrebe testiranja i dalje mogu zvati broj 227 722

1959 pregleda 0 komentar(a)

Do nedjelje će svi oni koji osjećaju simptome kovida moći da se testiraju u objektu na Starom Aerodromu, a od ponedjeljka će to moći da urade u Donjoj Gorici.

To je odluka Doma zdravlja Podgorice koji je ramatrao trenutnu epidemiološku situaciju i, prema riječima doktorice Mirjane Simonović, zaključio da nema potrebe da ovako veliki objekat bude u funkciji kovida.

"Donijeta je odluka da se svi pacijenti koji budu imali potrebu za pregledom, laboratorijom, testiranjem to obavljaju u Domu zdravlja Donja Gorica. Unazad dvije nedjelje su ovdje vraćeni izabrani ljekari za odrasle, a sve vrijeme je u nekovid dijelu funkcionisala Služba medicine rada i Služba radiologije".

Kada je riječ o radiološkoj službi, Simonović dodaje da će i dalje postojati dio termina koji će biti opredijeljen za kovid pacijente.

"Za sada gužvi ispred Doma zdravlja nema, ali do sada je već nekoliko puta bilo da se situacija izuzetno smiri pa onda dođe do neke mutacije. Možemo samo da se nadamo da će, ukoliko dođe do toga biti lakše kliničke slike, manje komplikacija i to je ono o čemu mi sada možemo da pričamo".

Zakazivanja nema, a pacijenti za potrebe testiranja i dalje mogu zvati broj 227 722.

"Ali što se tiče pregleda, on će biti u Donjoj Gorici, tamo će moći da obave testiranje i uzmu nalaze ako je to potrebno. Terapija će se primati ili u objektu ili preko patronažne službe", objasnila je Simonović.

Bonus video: