Bijelo Polje: Sklonjeni ležeći policajci, ugrožena bezbjednost djece, Opština: To smo uradili da bi lakše čistili snijeg

"S obzirom na veliko nepoštovanje saobraćajnih znakova od strane učesnika u saobraćaju i nedovoljno visokih kazni smatram da su ležeći policajci nužni i da ih nije trebalo uklanjati", saopštio je instruktor vožnje, Kerim Burdžović

9595 pregleda 7 komentar(a)
Bijelo Polje (ilustracija), Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Bijelo Polje (ilustracija), Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

"Momak ovdje gotovo je udario moje dijete i još jedno", saopštila je majka učenika OŠ "Dušan Korać", Alma Softić.

Do incidenta je došlo zbog brze vožnje nakon što su ležeći policajci sklonjeni sa skoro svih ulica u Bijelom Polju prije tri mjeseca. To je, tvrde pojedini roditelji, ugrozilo bezbjednost njihove djece.

"Ovdje počinju da se pretiču i sve niko ne gleda ni pješački, da li je i škola, ovdje se vozi kao da je magistrala", izjavila je Softić.

"Bilo bi bolje da se vrate ležeći policajci što više i što češće da se policajci postave, jer auta lete. Mora nešto da se radi, jer bezbjednost djece je na prvom mjestu", kazala je majka učenika OŠ "Dušan Korać", Selma Idrizović.

Da je bezbjednost učesnika u saobraćaju na prvom mjestu, kaže i struka.

"Naša sredina nije stigla taj nivo razmišljanja da bi se ležeći policajci mogli skloniti sa javnih saobraćajnih površina upravo iz razloga što su brzine kretanja po pravilu neprilagođene trenutnim uslovima na tim mjestima", rekao je saobraćajni inženjer Momčilo Blagojević.

"S obzirom na veliko nepoštovanje saobraćajnih znakova od strane učesnika u saobraćaju i nedovoljno visokih kazni smatram da su ležeći policajci nužni i da ih nije trebalo uklanjati", saopštio je instruktor vožnje, Kerim Burdžović.

A ležeće policajce Opština Bijelo Polje je sklonila kako bi se lakše čistio snijeg sa ulica.

"Posljednjih godina sekretarijat izdvaja nemala sredstva za ugradnju ležećih policajaca, a isti se dok je sezona čišćenja snijega mašinskim putem znatno oštete udarom kašike i noža mašine, te se nakon toga ne mogu koristiti. Takođe, napominjem da prilikom takvih oštećenja u asfaltnom dijelu ostaju djelovi šrafova, te isti mogu dovesti do oštećenja pneumatika na vozilima, te samim tim utiču na bezbjednost saobraćaja", kazao je sekretar sekretarijata za saobraćaj, Duško Ružić.

"Postoji drugo rješenje, a to je kupovina adekvatnih mašina koji posjeduje elastični sniježni plug idealan za uklanjanje snijega u urbanim područjima koji zahtijevaju više prepreka kao što su ležeći policajci",rekao je Burdžović

Iz Opštine su najavili ponovno postavljanje ležećih policajaca kada otopli, što, kako ističu, očekuju naredne sedmice.

Bonus video: