Jokić: Jaje od 11 do 19 centi, ostaje jedan od najjeftinijih artikala

"Mimo toga želim da kažem da su jaja u Crnoj Gori trenutno u odnosu na region ubjedljivo najpovoljnija za čak i do 30 odsto u odnosu na region"

5998 pregleda 11 komentar(a)

Poskupljenje jaja 25 odsto u odnosu na cijenu koja je bila do prije desetak dana, znači da će jedno jaje koštati 11 centi koliko će da budu i najsitnija jaja, takozvana D klasa konzumnih jaja, dok će čak i najkrupnija jaja odnosno najveća SS klasa koštati čak skoro i do 20 centi u maloprodajnim objektima.

To je u Bojama jutra kazao sagovornik Luka Jokić.

"Udruženje živinara Crne Gore je i sa ovim poskupljenjem od 25 odsto na ivici profitabilnosti odnosno na ivici opstanka ove poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori, a 25 odsto je manje u odnosu na ono koliko su porasli naši inputi", rekao je Jokić.

Smatra da potražnja neće biti manja jer se radi o osnovnoj životnoj namirnici, koja i uz poskupljenje opet ostaje jedan od najjeftinijih artikala koji može da se ponudi crnogorskim građanima.

"Mimo toga želim da kažem da su jaja u Crnoj Gori trenutno u odnosu na region ubjedljivo najpovoljnija za čak i do 30 odsto u odnosu na region. Kad kažem region mislim na Srbiju, na Bosnu, Makedoniju i tako dalje. Želim građane da informišem da će se cijena jaja u Crnoj Gori kretati od 11 do 19 centi", rekao je Jokić.

Bonus video: